Επιστρέφουν Ελλάδα 15 αρχαία αντικείμενα – Βρίσκονταν παράνομα στην κατοχή γνωστού εμπόρου στην Ελβετία

Δικαστήριο της Γενεύης τα κατοχύρωσε οριστικά στο ελληνικό κράτος

Must Read

Επαναπατρίζονται στη χώρα μας 15 αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, τα οποία κατείχε παράνομα έμπορος αρχαιοτήτων στην Ελβετία, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, τα αρχαία αυτά αντικείμενα, που χρονολογούνται από την προϊστορική μέχρι και τη ρωμαϊκή περίοδο, επιστρέφουν στην Ελλάδα κατόπιν δικαστικής απόφασης, στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας στο δικαστήριο της Γενεύης κατά γνωστού εμπόρου αρχαιοτήτων. Πρόκειται για μια συλλογή από ειδώλια, πήλινα και χάλκινα αγγεία, ένα χρυσό διάδημα με φύλλα δάφνης, ένα κορμό γυμνής ανδρικής νεαρής μορφής, ένα χάλκινο αγαλματίδιο γυμνού αθλητή, ένα ζεύγος χάλκινων περικνημίδων και ένα αργυρό νόμισμα (στατήρας).

Τα αντικείμενα αυτά, μαζί με πολλά ακόμη τελούσαν υπό συντηρητική κατάσχεση από τις Αρχές της Γενεύης και όταν το ΥΠΠΟΑ ενημερώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας για την υπόθεση, όρισε πληρεξούσιο δικηγόρο, προκειμένου να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο των αντικειμένων που ήταν υπό κατάσχεση. Ανάμεσά τους διαπιστώθηκε η ύπαρξη των 15 αρχαιοτήτων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Μετά τη σχετική τεκμηρίωση, με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2022, τα αντικείμενα αυτά αποδόθηκαν οριστικά στο ελληνικό κράτος, ως προϊόντα παράνομης διακίνησης.

  • Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου.

*πηγή φωτο: culture.gov.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This