Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν ακόμα σπουδαίο Ίκαρο: Στις 12:00 η κηδεία του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Δράμας

Μεσίστιες οι σημαίες στο χωριό και στον ιερό ναό - Η σορός σε λαϊκό προσκύνημα

Must Read

Η Ελλάδα θρηνεί μετά τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικατον σμηναγό και χειριστή του μοιραίου Φάντομ, Στάθη ΤσιτλακίδηΣήμερα, Πέμπτη 3/2, θα «παιχτεί» η τελευταία πράξη της αεροπορικής τραγωδίας στις 12:00 το μεσημέρι εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο Νευροκόπι Δράμας ο άτυχος πιλότος, παρουσία του πρωθυπουργού, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΑ.


Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Στο ύστατο χαίρε στον ήρωα σμηναγό θα βρεθούν όλοι οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας αλλά και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Το όνειρό του όπως λένε φίλοι και γνωστοί ήταν να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται με το εθνόσημο τη χώρα του.

Ο Δήμος Νευροκοπίου με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.Τριημερο Δημοτικό Πένθος

2.Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

3.Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο ,ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη

4.Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί

5. Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο

6.Οι σημαίες στον Δήμο μας να κυματίζουν μεσίστιες

Όσο αφορά στην λειτουργία των σχολείων αρμόδιο να αποφανθεί είναι το Υπουργείο Παιδείας για το λόγο που ζητήθηκε να παραμείνουν κλειστά. 

 


Το «παρών» στην κηδεία θα δώσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.  Οι τρεις πολιτικοί έδωσαν το παρών και στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This