Χιονόπτωση στην Ήπειρο: Κλειστά σχολεία και απαγόρευση κυκλοφορίας

Must Read

Στα «λευκά» έχει ντυθεί σήμερα η Ήπειρος, με τα χιόνια να έχουν σκεπάσει τα πάντα. Τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν ωστόσο και έτσι αποφασίστηκε σήμερα τα σχολεία στο Μέτσοβο να παραμείνουν κλειστά, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών σε μεγάλο τμήμα της Εγνατίας Οδού.

Η πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε από τις 05:00 τα ξημερώματα σε όλα τα ορεινά της Ηπείρου, την Κόνιτσα, το Ζαγόρι, το Μέτσοβο και τα Τζουμέρκα.

Ως εκ τούτου, με απόφαση του δημάρχου Μετσόβου σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα, η Αστυνομία Ηπείρου αποφάσισε την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και για λεωφορεία από τις 08:00 μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, σε μεγάλο τμήμα στην Εγνατία Οδό, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Πρόκειται για το τμήμα από τον κόμβο Ιωαννίνων μέχρι και τον κόμβο Παναγιάς, μετά τα διόδια Μαλακασίου. Η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται υποχρεωτικά με αντιολησθητικές αλυσίδες.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί πάνω από 20 μηχανήματα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι από τις 7:00 το πρωί το Δίστρατο καθώς και άλλοι οικισμοί στην περιοχή της Κόνιτσας. Η διακοπή οφείλεται σε βλάβη που έχει προκληθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κινηθεί ήδη συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This