«Είσαι ήρωας» – Σπάραξαν καρδιές στους επικηδείους του συναδέλφου και του αδελφού του σμηναγού Τσιτλακίδη

«Θρηνούμε την λεβεντιά που χάθηκε»

Must Read

Σύσσωμο το μικρό χωριό Γρανίτης, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας αποχαιρέτισε σήμερα με απέραντο θρήνο και θλίψη τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το Phantom που οδηγούσε έπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας, ο συνάδελφοςτου αδικοχαμένου πιλότου όπως και ο αδελφός του εξέφρασαν τα συναισθήματα όλων και ράγισαν καρδιές με τους συγκινητικούς επικηδείους που εκφώνησαν.

Μια αξιοθαύμαστη περιγραφή του ανθρώπου και του συναδέλφου που ήταν ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έκανε ο φίλος και συνάδελφος που θα τον πάντρευε με την σύντροφό του, Μαρία.

«Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου πότισε με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο τις καρδιές της οικογένειάς σου και των συναδέλφων σου.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σου στάθηκες κοντά σε όλους ως θαυμάσιος άνθρωπος, άριστος συνάδελφος και συνεργάτης υπηρετώντας άοκνα την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ παράλληλα ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους αγαπημένους σου γονείς. 

Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου αφήνοντας ένα κενό στην οικογένειά σου και την Πολεμική Αεροπορία. Υπήρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ειλικρινής στις σχέσεις σου. Θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον γιο, τον φίλο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Η οικογένειά σου, που μέχρι σήμερα σε στήριζε με περίσσευμα ψυχής, χάνει ένα εκλεκτό τέκνο. Το ήθος και η ευγένειά σου ξεχώριζε. Πέρασες στην αιωνιότητα και την ιστορία αλλά την αγάπη μας την είχες στη ζωή θα την έχεις για πάντα.

Τη θύμησή σου δεν θα την ξεχάσουν οι λατρεμένοι γονείς και οι συνάδελφοί σου. Η πατρίδα μας σε κατατάσσει ανάμεσα στους ήρωες που θυσιάστηκαν για να διατηρήσει την ελευθερία της. Η Πολεμική Αεροπορία χάνει ένα αξιότατο στέλεχός της. Η μοίρα του ανθρώπου είναι τέτοια, έρχεται και φεύγει χωρίς να τελειώσει τα όνειρά του. Με μεγάλη θλίψη σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα σε σκεπάσει. Ο πανάγαθος Θεός ας δίνει δύναμη στους γονείς σου». 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

https://www.youtube.com/watch?v=RftsRzB6fGI

Ο αδελφός του πιλότου τον χαρακτήρισε με φωνή που έτρεμε από την συγκίνηση «ήρωα» και παράδειγμα προς μίμηση.

«Είσαι ο ήρωας μας, δεν είσαι απλά ένας άνθρωπος, είσαι αυτός που μας έμαθε ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, ότι από ένα μικρό χωριό μπορούμε όλοι να κάνουμε το αδύνατο, σε ευχαριστούμε που ήσουν δίπλα μας. Που μας έμαθες όχι μόνο τα ιδανικά για να αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά στάθηκε δίπλα μας στην οικογένεια μας και η απώλεια σου είναι αδιανόητη.

Από το ακριτικό Νευροκόπι απέδειξες για μια ακόμη φορά ποια είναι τα ιδανικά της πατρίδας. Απέδειξες τις έννοιες της οικογένειας και της φιλίας. Ήσουν και θα είσαι πάντα το παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε. Θα βρίσκεσαι πάντα στη σκέψη μας και στη σκέψη όλων των Ελλήνων. Στάθη και Μάριε (σ.σ. ο υποσμηναγός Τουρούτσικας) σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε. Αθάνατοι!».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

https://www.youtube.com/watch?v=wxqgpE_TOg4&t=3s

Δείτε επίσης:

Σείστηκε το Νευροκόπι από τις κραυγές της μάνας του αδικοχαμένου Ικάρου – Γαμπρός κηδεύτηκε ο Σμηναγός Τσιτλακίδης

Αυτή τη στιγμή το «τελευταίο αντίο» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This