Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα του 112 σε περιοχές της Αττικής, Βοιωτία και Εύβοια

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων - Αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα αυτοκίνητα στην Αττική

Must Read

Μήνυμα του 112 εστάλη το απόγευμα του Σαββάτου στους κατοίκους περιοχών της Αττικής, στη Βοιωτία και την Εύβοια προειδοποιώντας για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που θα πλήξει τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ήχησε το 112 στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από προμεσημβρινές ώρες της 5/2/2023 στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας:https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Το βράδυ αναμένεται να σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε κατοίκους περισσότερων περιοχών του λεκανοπεδίου.

Διαβάστε επίσης: Πειραιάς: Θερμαινόμενος χώρος όλο το 24ωρο λόγω κρύου

Μήνυμα ενημέρωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτοικοι της Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Σποράδων λίγο πριν από τις 17:00, προειδοποιώντας για κινδύνους από την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

«Ενεργοποίηση 112. Επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5/2 σε #Εύβοια #Βοιωτία #Φθιώτιδα #Μαγνησία & #Σποράδες!! Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Η κακοκαιρία σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ αναμένεται να «χτυπήσει» την ανατολική Θεσσαλία και κυρίως το Πήλιο,τα νησιά των Σποράδων και την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου τα επόμενα 24ωρα ,αρχής γενομένης από τις πρώτες νυχτερινές ώρες και γι αυτό μέσω του 112 οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου γνωστοποιεί πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενόψει των δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 18:00 σήμερα (4/2) πρέπει τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ξεμένουν από αντιολησθητικές αλυσίδες τα καταστήματα!

Επιπρόσθετα, από τις 18:00΄σήμερα (4/2) δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από τις 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.




Έκτακτη σύσκεψη

Yπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και όλων των δημάρχων Αττικής, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που βρίσκεται προ των πυλών.

Παράλληλα, αναμένεται απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων ενώ κρίνεται υποχρεωτική η προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων από όλους τους οδηγούς που κινούνται στα οδικά δίκτυα και θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι.

Οι αρμόδιοι φορείς συστήνουν στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Θα «ηχήσει» το 112 σε Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Μαγνησία

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, μετά από σύσκεψη με τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν:

  • Εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις του δήμου στις γειτονιές
  • Μέτρα από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Ηλεκτρολογικού
  • Διαθέσιμες κλίνες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων για τη φιλοξενία των αστέγων
  • Ανοίγει από αύριο Κυριακή μία επιπλέον θερμαινόμενη αίθουσα για 24ωρη φιλοξενία ευάλωτων συνανθρώπων μας
  • Ενισχύεται περαιτέρω το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • Περιπολίες όλο το 24ωρο από τη Δημοτική Αστυνομία
  • Σε επιφυλακή και το προσωπικό των Δημοτικών Ιατρείων
  • Συνεργασία με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του Κράτους




Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από όλα τα ΜΜΜ σχετικά με το πως θα κινηθούν τις μέρες της κακοκαιρίας.

Μόνο η Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως με τους συρμούς του προαστιακού θα γίνεται η μετακίνηση των επιβατών από και προς το σταθμό Πλακεντίας και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αύριο Κυριακή σε περίπτωση που εκδηλωθεί έντονη χιονόπτωση στο βόρειο τομέα του Νομού Αττικής,.

Όπως σημειώνεται, τα δρομολόγια του Μετρό θα σταματούν στον σταθμό Πλακεντίας του Μετρό. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα της εταιρίας καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.




Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

O ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι από αύριο και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τη συντήρηση του Δικτύου στις περιοχές που θα πληγούν από την «Μπάρμπαρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This