«Η κακοκαιρία θα μας θυμίσει το 2002» – Πυκνή χιονόπτωση στην Αττική μέχρι και την Πέμπτη προβλέπει ο Μαρουσάκης

«Tίποτα δεν έχει τελειώσει» λέει ο μετεωρολόγος του Open

Must Read

Για αυξημένες χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι και την Πέμπτη κάνει λόγο σε τελευταία του ανάρτηση ο γνωστός μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο ίδιος τονίζει ότι η κακοκαιρία Μπάρμπαρα δεν έχει τελειώσει ακόμα, ενώ σημειώνει ότι θα ξυπνήσουν μνήμες από τον χιονιά του 2002.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Η ώρα της Αττικής

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!»

Νέο, έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενημερώνοντας για την πορεία του καιρού σήμερα αλλά και αύριο στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η χιονόπτωση στην Αττική θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ενώ κατά τόπους οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές.

Πιο αναλυτικά:

Α) Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Β) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία και αύριο σε διάφορες περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τη σχετική ενημέρωση των μετεωρολόγων Θ. Κολυδά και Θ. Καλύβα, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, των Αντιπεριφερειαρχών Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας προέβη στην απόφαση να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης στα σχολεία, οι δήμοι ως αρμόδιοι θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Πιο αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής τα σχολεία θα είναι κλειστά στους δήμους

– Ωρωπού

– Διονύσου

– Αχαρνών

– Παλλήνης

Στο δήμο Μαραθώνα θα είναι κλειστά σε Βαρνάβα-Γραμματικό και σε Μαραθώνα – Ν. Μάκρη.

Τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στους δήμους:

– Ραφήνας -Πικερμίου

– Παιανίας

– Σπάτων – Αρτέμιδος

– Λαυρεωτικής

– Σαρωνικού

– Δήμος Κρωπίας (Κλειστό μόνο το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κρωπίας)

– Μαρκοπούλου

– Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης

Στα βόρεια, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους:

– Αμαρουσίου

– Βριλησσίων

– Ηρακλείου

– Κηφισιάς

– Λυκόβρυσης-Πεύκης

– Μεταμορφώσεως

– Νέας Ιωνίας

– Πεντέλης

– Χαλανδρίου

Ενώ ανοιχτά θα είναι στους δήμους:

– Αγίας Παρασκευής

– Παπάγου-Χολαργού

– Φιλοθέης-Ψυχικού

Στα δυτικά,  όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά  (εκτός από συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης*)

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στους δήμους:

– Αγίας Βαρβάρας

– Αναργύρων-Καματερού

– Αιγάλεω

– Ιλίου Δήμο Περιστερίου

– Χαϊδαρίου

Στο δήμο Πετρούπολης θα κλείσουν:

– τα νηπιαγωγεία 1ο, 2ο, 6ο, 7ο, 12ο, 15ο, 16ο, 17ο, 17ο παράρτημα, 19ο, 20ο

-τα δημοτικά 1ο, 4ο, 7ο, 8ο, 9ο

– το 4ο και το 6ο γυμνάσιο και

– το 3ο γενικό λύκειο

Στην δυτική Αττική, κλειστά σχολεία στους δήμους:

§ Ελευσίνας

§ Μάνδρας-Ειδυλλίας

§ Φυλής

Ανοιχτά στους δήμους:

§ Ασπροπύργου

§ Δήμος Μεγαρέων

Στην περιφερειακή ενότητα Νήσων:

Κλειστά στο Δήμο:

§ Σαλαμίνας

Ανοιχτά στους δήμους:

§ Αγκιστρίου

§ Δήμος Αίγινας

§ Δήμος Κυθήρων

§ Δήμος Πόρου

§ Σπετσών

§ Ύδρας

§ Τροιζηνίας-Μεθάνων

Στο κέντρο της Αθήνας, όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά.

§ Δήμος Αθηναίων

§ Δήμος Βύρωνος

§ Δήμος Γαλατσίου

§ Δήμος Δάφνης-Υμηττού

§ Δήμος Ζωγράφου

§ Δήμος Ηλιούπολης

§ Δήμος Καισαριανής

§ Δήμος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, θα είναι όλα ανοικτά και συγκεκριμένα:

· Δήμος Πειραιώς

· Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

· Δήμος Κορυδαλλού

· Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

· Δήμος Περάματος

Όλα ανοικτά και στην περιφερειακή ενότητα του νότιου τομέα.

§ Δήμος Αγίου Δημητρίου

§ Δήμος Αλίμου

§ Δήμος Γλυφάδας

§ Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

§ Δήμος Καλλιθέας

§ Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

§ Δήμος Νέας Σμύρνης

§ Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η λήψη απόφασης για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων λαμβάνεται με βάση την εκτίμηση των δεδομένων που έχουμε, τόσο από τις δημοτικές αρχές, όσο και σε επίπεδο μετεωρολογικών εκτιμήσεων. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Όλιβερ: «Υπάρχουν ορισμένοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξιχνίαση»

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και σκοτώθηκε στην Αράχοβα, τον Νοέμβριο,...

More Articles Like This