Παπαδόπουλος: «Ενδέχεται να συμβεί και στην Ελλάδα σεισμός 7 Ρίχτερ»

Οι εκτιμήσεις αφορούν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα

Must Read

Τρόμο…έχουν αρχίσει να προκαλούν οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων για ένα ενδεχόμενο, μεγάλο σεισμό στην χώρα μας μετά την ισχυρή δόνηση των 7.8 Ρίχτερ σε Συρία και Τουρκία που έχει αφήσει πίσω της 15.000 νεκρούς και έχει ισοπεδώσει ολοκληρωτικά ορισμένες περιοχές.

Μετά την δήλωση του Κωνσταντίνου Συνολάκη ότι «είμαστε ήδη στο ”παράθυρο” του αιώνα, που μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό στο ελληνικό τόξο της τάξης των 8,5 Ρίχτερ» έρχεται η εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει και στην Ελλάδα σεισμός 6.5 και 7 Ρίχτερ!

Μιλώντας το πρωί στον ANT1, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε ότι ο σεισμός στην Τουρκία  «μπορεί να ενεργοποιήσει ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» και ότι «σεισμοί εντάσεως 6,5 και 7 Ρίχτερ στην περιοχή μας, είναι μέσα στα ενδεχόμενα να συμβούν».

«Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το κάδρο, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί στις πιο κοντινές περιοχές σε αυτό το ρήγμα, δηλαδή στην Τουρκία, στην Συρία, αλλά και στην Κύπρο, στο κυπριακό σεισμικό τόξο, που είναι πολύ κοντά στην περιοχή» συμπλήρωσε ο κ.  Παπαδόπουλος.

Πάντως, η εκτίμηση του γνωστού σεισμολόγου δεν αφορά το παρόν αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε πως «είχαμε τα 7,5 Ρίχτερ στην θάλασσα του Μαρμαρά το 1999 και 21 ημέρες μετά διήγειρε, προκάλεσε τον σεισμό της Πάρνηθας. Δημοσιεύσεις επιστημονικές απέδειξαν ότι ο σεισμός της Πάρνηθας προκλήθηκε από τον σεισμό στην θάλασσα του Μαρμαρά».

Δείτε τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε προηγούμενη συνέντευξή του:

 



Δείτε επίσης:

 

Κωνσταντίνος Συνολάκης: «Μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό στο ελληνικό τόξο των 8,5 Ρίχτερ»

Ίχνη ζωής αναζητούν τα σωστικά συνεργεία: Βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα σε πάρκινγκ νοσοκομείου στην Αντιόχεια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This