Απεργούν οι οδοντίατροι αύριο Παρασκευή για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα

«H πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τον κλάδο των υγειονομικών, ο οποίος στην περίοδο της πανδημίας στήριξε και ενδυνάμωσε το Σύστημα Υγείας», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης

Must Read

Με στόχο τη διεκδίκηση και επίλυση κυρίαρχων θεσμικών αιτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα του υγειονομικού κλάδου η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καλεί σε απεργία αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, όλους τους οδοντιάτρους της χώρας

Ταυτόχρονα η ΕΟΟ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί της ίδιας ημέρας στο Υπουργείο Εργασίας, με τους οδοντιάτρους να διεκδικούν, σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους, τα ακόλουθα:

  1. Την ακύρωση της ισοπέδωσης των συντάξεων των υγειονομικών και την εξίσωσή τους με αυτές των άλλων επιστημόνων. Όπως καταγγέλλουν, οι συνταξιούχοι υγειονομικοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λαμβάνοντας συντάξεις 800 ευρώ μικτά ύστερα από 40 χρόνια εργασίας.
  2. Την αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές επαγγελματίες μητέρες Υγειονομικούς. Λαμβάνουν 200 ευρώ τον μήνα, για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία τους λόγω κύησης και λοχείας και ζητούν άμεση αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στο ύψος του κατώτερου μισθού, δηλ. στα 713 ευρώ κάθε μήνα για διάστημα 4 μηνών.
  3. Την ικανοποίηση σειράς θεσμικών αιτημάτων, που αποσκοπούν στην εργασιακή στήριξη, προστασία και ελάφρυνση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος των Υγειονομικών, με πρωτεύον αίτημα την άρση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για φέτος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης, «η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τον κλάδο των υγειονομικών, ο οποίος στην περίοδο της πανδημίας στήριξε και ενδυνάμωσε το Σύστημα Υγείας. Τα αιτήματα αυτά μας έχουν διατυπωθεί κατ’ επανάληψη και έχουν αποτυπωθεί στην από 22-11-2022 επίσημη Ανακοίνωση των Προέδρων όλων των Υγειονομικών Συλλόγων, δίχως καμιά ανταπόκριση».

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας της ΕΟΟ Μαρία Μενενάκου, αναφερόμενη στα αιτήματα του κλάδου, χαρακτηρίζει «άδικη την αντιμετώπιση των νέων μητέρων Οδοντιάτρων που οδηγεί σε απαξίωση του ρόλου της μητρότητας. Ζητούμε ξεκάθαρη αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This