Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τα ψέματα της κυβέρνησης!

Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης - Πορεία και διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Ως μεγάλο ψέμα χαρακτηρίζουν οι συνταξιούχοι της χώρας τις υποσχέσεις και τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για αυξήσεις των συντάξεων οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, αποδείχθηκαν στις μέχρι τώρα πληρωμές τους. Οι συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς, ενώ ζητούν έκδοση των συντάξεων και δωρεάν σύστημα υγείας.

Παναττική συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Οι Ενώσεις των συνταξιούχων ζητούν μεταξύ άλλων μέτρα στήριξης των εισοδημάτων τους εξαιτίας της ακρίβειας και του πληθωρισμού, επιστροφή της 13ης σύνταξης και των αναδρομικών. Η μαζική κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα που αναμένεται να ανακοινώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το επίδομα συνταξιούχων με προσωπική διαφορά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίτερα στην Πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας. Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. «Είμαστε στον δρόμο του αγώνα για την διεκδίκησή των δικαιωμάτων μας. Και θα είμαστε και την προεκλογική περίοδο μην πιστεύοντας βέβαια σε επίδοξους σωτήρες» δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι της συμπρωτεύουσας μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) προχώρησαν και εκείνοι, σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διεκδικήσουν όλα τα χρηματικά ποσά που τους έχουν αφαιρεθεί από τις συντάξεις, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία ξεκινώντας από το άγαλμα Βενιζέλου, κατευθυνόμενοι προς το ΥΜΑΘ. «Δεν πήραμε καμία αύξηση”, δήλωσε νωρίτερα συνταξιούχος ο οποίος με βάση την προσωπική διαφορά υπολογίζει ότι η σύνταξη του θα αυξηθεί μετά από 15 χρόνια κατά 8 ευρώ. “Μέσα σε αυτά μπαίνουν και τα ζητήματα της υγείας καθώς το κόστος των φαρμάκων ανέβηκε. Δεν τα βγάζουμε πέρα με τις συντάξεις και δεν μπορούμε να ζήσουμε. Τα έχουμε πληρωμένα όλα αυτά τα χρόνια και δεν μας τα δίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Στις άλλες πόλεις της Ελλάδας είναι προγραμματισμένες ως εξής οι συγκεντρώσεις: Στην Πάτρα την Τετάρτη 15 Φλεβάρη στον ΕΦΚΑ (Γούναρη και Κορίνθου) στις 11 π.μ. Στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 15 Φλεβάρη, στις 10 π.μ. στα Λιοντάρια. Στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στο Αγρίνιο οι συνταξιούχοι από όλη την Αιτωλοακαρνανία την Πέμπτη 2 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

 


Τι ζητούν οι συνταξιούχοι:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου
  • Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη
  • Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016
  • Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία
  • Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας
  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης
  • Άμεση έκδοση των συντάξεων
  • Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία
  • Να ισχύσει ό,τι ισχύει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα η παρακράτηση φόρου από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Άμεση καταβολή των συνδρομών για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων
  • Άμεση απόδοση στα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ για κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This