Λαρισαίος έγινε ληστής από… έρωτα

Must Read

Σε 23 μήνες φυλάκιση με αναστολή για αρπαγή ανηλίκου και οπλοφορία καταδικάστηκε ερήμην από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου ο 22χρονος που πριν από δύο χρόνια είχε γίνει ληστής… από έρωτα και είχε κατηγορηθεί και για την απαγωγή της -τότε- 14χρονης φίλης του, τουρκικής καταγωγής.

Τα δύο παιδιά Ελλήνων και Τούρκων μεταναστών γνωρίστηκαν στη Γερμανία το 2019. Η οικογένεια του νεαρού είχε μεταναστεύσει για εργασία στη Γερμανία κι εκείνος ερωτεύτηκε την ανήλικη, αλλά οι γονείς της ήταν αντίθετοι με τον δεσμό. Ετσι, αποφάσισε να την «κλέψει».

Η καταγωγή του νεαρού ήταν από τον Αμπελώνα της Λάρισας και το ζευγάρι βρήκε καταφύγιο στους παππούδες του. Χρήματα όμως δεν υπήρχαν για να ζήσουν και ο 19χρονος πήρε μία απόφαση που έμελλε να αλλάξει άρδην τις ζωές τους. «Θα κάνω τα πάντα για σένα» φέρεται ότι της είπε και μια μέρα εμφανίστηκε ως πελάτης σε ενεχυροδανειστήριο στη Λάρισα. Εκεί ζήτησε να αφήσει έναν χρυσό σταυρό και να πάρει την αξία του σε χρήματα. Η 38χρονη υπάλληλος του ξεκαθάρισε ότι ο σταυρός είχε μικρή αξία, αλλά εκείνος της εξήγησε ότι χρειαζόταν τα χρήματα.

Με μαχαίρι

Μάταια, αφού η γυναίκα δεν άλλαζε γνώμη. Τότε, έβγαλε από την τσέπη ένα μαχαίρι και την απείλησε, ζητώντας όλα τα χρήματα του ταμείου. Πήρε 2.115 ευρώ, καθώς και το βιβλίο καταχωρήσεων των συναλλαγών και έφυγε πεζή.

Επέστρεψε στο σπίτι της γιαγιάς του και εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν, αφού είχε προηγηθεί η καταγγελία της υπαλλήλου, που, παρά το σοκ της, συγκράτησε αρκετά στοιχεία. Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τη 14χρονη, η οποία δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και έκλαιγε με λυγμούς. Αρνήθηκε επίμονα να εγκαταλείψει τον 19χρονο και να επιστρέψει στην οικογένειά της, ενώ -όπως ανέφεραν αστυνομικοί- ήταν τόσο ερωτευμένη, που ζήτησε να τον ακολουθήσει στο κρατητήριο.

Στη συνέχεια, η Αστυνομία έκανε σχετική έρευνα στις διεθνείς λίστες και διαπίστωσε πως επρόκειτο για ένα παιδί που είχε δηλωθεί εξαφανισμένο. Αμέσως μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα της Εκκλησίας, όπου η κοινωνική λειτουργός και η Εισαγγελία δρομολόγησαν τις διαδικασίες για την επιστροφή της στη Γερμανία. Λίγες ημέρες μετά, και εφόσον είχε αφεθεί ελεύθερος από τις Αρχές, αναχώρησε για τη Γερμανία και ο νεαρός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This