«Έδωσε» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ημερομηνία των εκλογών;

Το μήνυμά του στους πολιτικούς

Must Read

«Έδωσε» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την ημερομηνία των εκλογών που σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε θετικός με το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι εκλογές στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων.

«Μερικοί που έχουν στενό μυαλό θα πουν όχι. Εγώ ρωτάω: Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω; Ή να πάω στο χωριό μου και να κάνω και τα δύο;» απάντησε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Nέα».

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν στις 23 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο πρωθυπουργός να πήρε την άδεια του Αρχιεπισκόπου για να διεξαχθούν οι εκλογές την Κυριακή των Βαΐων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έστειλε το δικό του μήνυμα στους πολιτικούς λέγοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είναι με την Εκκλησία».

Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα ότι θα τον ενοχλούσε να τον διαδεχθεί κάποιος άλλος: «Αν παρουσιαστεί μία ομάδα Αρχιερέων και μου πει “θέλουμε μία αλλαγή”, δεν θα με πείραζε» ανέφερε.

Το μήνυμά του στους πολιτικούς

Ερωτώμενος για τη συνεργασία του με έξι πρωθυπουργούς της χώρας εδώ και 15 χρόνια, ο ίδιος απάντησε: «αν κάποιος έχει εμπειρία εξομολόγου χρόνια και έχουν περάσει από κοντά του άνθρωποι και άνθρωποι, καταλαβαίνει ότι όλοι είμαστε το ίδιο πράγμα. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του, τις ιδιοτροπίες του, τα καλά και τα κακά του. Με όλους συνυπήρξαμε καλά, είτε συμφωνούσαμε είτε διαφωνούσαμε, αλλά έχοντας ξεκάθαρες θέσεις» και πρόσθεσε:

«Μπορεί να ήρθαμε και σε αντιπαράθεση, αλλά πάντοτε προσπαθώντας να βρούμε μια βιώσιμη λύση. Πολλοί με παρεξήγησαν με έναν τρόπο περίεργο, με είπαν Συριζώνυμο, με είπαν πολλά. Παρότι είχαμε και διαφορετικές απόψεις και συμπτώσεις και για πολλά θέματα που κάποιοι έβαζαν φωτιά, εμείς με τη συμπεριφορά μας επουλώναμε τις πληγές. Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είναι με την Εκκλησία. Ο αρχιεπίσκοπος οφείλει για το καλό της πατρίδας να συνεργαστεί με όλους όσους ψηφίζει ο ελληνικός λαός».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This