Ξεσπά για την αδιαφορία των Αρχών ο πατέρας του Νικόλα Θεοδωρίδη που αγνοείται

Ο Ντίνος Θεοδωρίδης εκτιμά ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα παραθρησκευτικής σέχτας στη Δανία και εκφράζει φόβους για τη ζωή του

Must Read

Σχεδόν τριάμισι χρόνια έχουν περάσει από όταν ο 20χρονος τότε Νικόλας Θεοδωρίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, με τα τελευταία ίχνη ζωής του να βρίσκονται στο Ααλμποργκ της Δανίας. Πρόκειται για τον γιο του προέδρου της Ενωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης Ντίνου Θεοδωρίδη, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα ζει εφιαλτικές στιγμές.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο 24χρονος σήμερα Νικόλας είχε τα γενέθλιά του. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε αναδείξει πρώτη η «Εspresso», με τον πατέρα να φωνάζει από την πρώτη στιγμή ότι ο γιος του έχει πέσει θύμα παραθρησκευτικής σέχτας στη Δανία.

Τρία χρόνια μετά ο Ντίνος Θεοδωρίδης ξεσπά, λέγοντας ότι οι Αρχές στη χώρα μας αδιαφορούν πλήρως για τον γιο του: «Ο πόνος μας καθώς και η οργή και η αγανάκτηση προς τις Αρχές διαρκώς μεγαλώνει. Προσπαθούμε μόνοι και ανυπεράσπιστοι, χωρίς βοήθεια και στήριξη από το κράτος, όπως μας είχαν υποσχεθεί. Παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία Αθηνών έχει δώσει εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να μάθουμε με ποιους συνομιλούσε ο γιος μου αλλά και άρση των επικοινωνιών σε δύο εφαρμογές, Viber και WhatsΑpp, αυτό δεν κατέστη εφικτό τόσα χρόνια μετά, αλλά επικρατούν η πλήρης αδράνεια, απάθεια και το ένα σφάλμα διαδέχεται το άλλο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως επιτήδειοι παγίδευσαν τον Νικόλα μέσα από το διαδικτυακό παιχνίδι που έπαιζε και τον παρέσυραν σε κάποιο κοινόβιο παραθρησκευτικής οργάνωσης στη Δανία. Πιστεύουμε πως κρατείται στο εξωτερικό παρά τη θέλησή του. Πως τον ελέγχουν οικονομικά και ψυχοπνευματικά και του στερούν την ελευθερία του και το δικαίωμά του να επικοινωνήσει μαζί μας. Φοβόμαστε πως του ασκούν σωματική και λεκτική βία και ότι έφτασαν και στην ανθρωποκτονία. Θέλουμε να μαθευτεί όλη η αλήθεια, για να μπορέσουμε μαζί με το δικό μας το παιδί να σώσουμε και άλλους νέους που έχουν μπλέξει στα δίχτυα τους. Ζητούμε τη μέριμνα και την ευαισθητοποίηση του κράτους και των Αρχών να καταστείλουν το φαινόμενο αυτό κι όχι να συγκαλύπτουν και να χρησιμοποιούν τεχνικές συσκότισης. Περιμένουμε να αγκαλιάσουμε τον Νικόλα μας ξανά και προσευχόμαστε να είναι υγιής».

Είπε ψέματα

Οσον αφορά την υπόθεση «θρίλερ», να θυμίσουμε ότι ήταν στις 26 Νοεμβρίου του 2019 ο Νικόλας είπε ψέματα στους γονείς του ότι δήθεν είχε εκπαίδευση εκείνες τις μέρες με αεροπορική εταιρία στο Μιλάνο και ότι ήθελε να γίνει αεροσυνοδός, η εκπαίδευση όμως ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 12 Ιανουαρίου. Τα μεσάνυχτα της 26ης Νοεμβρίου παίρνει τηλέφωνο τον πατέρα του και του λέει ότι έφτασε στο Μιλάνο. Hταν η τελευταία φορά που μίλησαν.

Ο Νικόλας είχε πετάξει από Αθήνα για Μιλάνο και από εκεί για Κοπεγχάγη, με τελικό προορισμό το Ααλμποργκ. Από το αεροδρόμιο της Δανίας επιβεβαίωσαν την άφιξή του στη χώρα, όχι όμως και την αναχώρησή του. Μάλιστα, οι κάμερες του αεροδρομίου τον εντόπισαν μόνο του στον χώρο των αφίξεων, σαν να περίμενε κάποιον για περισσότερο από ένα τέταρτο. Το εισιτήριο της επιστροφής για Αθήνα ήταν στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι Αρχές της Δανίας έδωσαν σήμα για την εξαφάνισή του καθυστερημένα, στις 3 Δεκεμβρίου. Η αστυνομία της Δανίας τελευταία φορά που εντόπισε το σήμα στο κινητό του ήταν στις 27 Νοεμβρίου το πρωί στο λιμάνι του Ααλμποργκ. Από εκεί και πέρα χάθηκε κάθε σήμα του και κάθε επικοινωνία με τους δικούς του μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This