Σε καρναβαλικούς ρυθμούς ολόκληρη η χώρα – Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Πάτρα

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς συνεχίζονται οι εορτασμοί σε μεγάλες πόλεις όπως Ξάνθη, Ρέθυμνο, Κοζάνη

Must Read

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους της Πάτρας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή 150 αρμάτων, ενώ σε πολλές πόλεις της χώρας διοργανώνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η πόλη γιορτάζει και η έναρξη της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης έχει προκαλέσει «έκρηξη» κεφιού και ενθουσιασμού.

Έπειτα από τρία χρόνια «απουσίας», λόγω των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση είναι πλέον γεγονός, με ολόκληρη την πόλη να γιορτάζει και να στέλνει με παλμό και αστείρευτο κέφι, μηνύματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας.




Η παρέλαση ξεκίνησε με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όπου η μπάντα του δήμου Πατρέων παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς, ενώ ακολούθησαν σοκολατορίχτες και μαζορέτες.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε με το ταμπούρλο του ο τυμπανιστής προπομπός του βασιλιά καρνάβαλου και ακολούθησαν το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του πολύχρωμου βασιλιά καρνάβαλου, η βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη με το περιστέρι της ειρήνης και το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου.

Στην συνέχεια παρέλασαν τα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων, «Imagine», «Hell Oil», «Facebook» και «Rabbit Test Show», τα οποία συνδυάζουν την καλλιτεχνική έκφραση και την σατιρική διάθεση, ενώ δυο μουσικά άρματα έδιναν και αυτά τον δικό τους καρναβαλικό ρυθμό, ακολουθούμενα από τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών.

Κατόπιν την σκυτάλη παίρνουν περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές με ανεξάντλητα αποθέματα κεφιού και χαράς, οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού. Πολύχρωμες στολές, χιούμορ, πρωτοτυπία, σατιρικό πνεύμα, εξαιρετική αισθητική, ευφάνταστα καπέλα και εντυπωσιακά αξεσουάρ συνδυάζονται με μια πολύχρωμη παλέτα ευρηματικών εκδηλώσεων και καρναβαλικών κατασκευών, παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό θέαμα.

Η πολύωρη σε χρονική διάρκεια παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό έθιμο των σοκολατορίψεων.




Ολόκλρηση η χώρα ένα Καρναβάλι

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς ζει ολόκληρη η χώρα καθώς εκτός από την Πάτρα συνεχίζονται σήμερα, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, οι εορτασμοί σε διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας όπως Ξάνθη, Ρέθυμνο, Κοζάνη, Ναύπλιο, Ρέντη. Σε όλες τις πόλεις που διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις εκαντοντάδες χιλιάδες επισκέπτες χορεύουν στους ρυθμούς του Καρναβαλιού.

Καρναβαλιστές στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συμμετοχή των χιλιάδων καρναβαλιστών ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην Ξάνθη, όπου συμμετέχουν πάνω από 150.000 επισκέπτες, ενώ τα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή έχουν 100% πληρότητα.

Στην Αττική πολλοί δήμοι διοργανώνουν εκδηλώσεις για μια Αποκριά γεμάτη κέφι και χορό. Στη Νίκαια, όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο καρναβάλι του λεκανοπεδίου, χιλιάδες καρναβαλιστές παίρνουν μέρος στην παρέλαση αρμάτων, ενώ σε ρυθμούς σάμπα χορεύουν όσοι επέλεξαν να βρεθούν στο Καρναβάλι στου Ρέντη.




Διαβάστε επίσης: Πατρινό Καρναβάλι: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση – Χιλιάδες καρναβαλιστές έτοιμοι για χωρό και ατελείωτο κέφι

Διαβάστε επίσης: Απόκριες: Ήθη και έθιμα αναβιώνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This