Στο «στόχαστρο» και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ο Κοκλώνης

Αναμένεται έρευνα για την απάτη σε βάρη της Κομισιόν - Αδεύσμευτοι παραμένουν οι λογαριασμοί μισθοδοσίας των εταιρειών του

Must Read

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναμένεται να προκαλέσει το πόρισμα-βόμβα 80 σελίδων του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τον παρουσιαστή και παραγωγό Νίκο Κοκλώνη.

«Προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις» ότι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να «συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διευθύνοντα το Νίκο Κοκλώνη με σκοπό τη διάπραξη απάτης σε βαθμό κακουργήματος κατά του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ καθώς επίσης και του αδικήματος της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες» τονίζεται στο πόρισμα-καταπέλτη του Χ. Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το documentonews.gr., μέσω της εταιρείας BARKINGWELL PROGRESS, ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να έπραξε απάτη σε βάρος της Κομισιόν καθώς έλαβε χρηματοδότηση ύψους 9,935 εκατ., ωστόσο η επιδότηση φέρεται να έγινα με παράνομο τρόπο, καθώς ο Κοκλώνης φέρεται να δήλωσε εικονικές επιχειρήσεις ως συνδεδεμένες με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο πόρισμα που όπως αποκαλύφθηκε τον εμπλέκει σε εγκληματική οργάνωση που ξεπλένει μαύρο χρήμα, περιλαμβάνονται 7 πρόσωπα και συνολικά 13 εταιρείες, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά για βλάβη των οικονομικών συμφερόντων της Κομισιόν μέσω εταιρείας που συνδέεται με τον παρουσιαστή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στην υπόθεση, εκτός από τον Κοκλώνη, εμπλέκονται μία δικηγόρος, δύο διαχειριστές εταιρειών και ένας λογιστής, οι οποίοι φέρονται να ίδρυαν επιχειρήσεις με στόχο να καταχραστούν χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να εμφανίζουν ως «νόμιμα» χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κοκλώνης φέρεται να χρησιμοποίησε ανύπαρκτο διαχειριστή στις εταιρείες, προκειμένου να αναλάβει την ποινική και ατομική ευθύνη των χρεών που θα δημιουργούσαν οι εταιρείες του. Τα χρέη δημιουργούνταν είτε από παράνομη ιδιοποίηση ΦΠΑ, είτε από ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος η φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

Στην έρευνά της η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος εντόπισε τέσσερις εικονικές εταιρείες, ενώ δύο από τις συνολικά 13 εταιρείες χαρακτηρίζονται ως εταιρείες «κέλυφος» με τη μητρική τους εταιρεία να βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ δύο ακόμη εταιρείες φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί ως όχημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Κάπως έτσι, ο Κοκλώνης φέρεται να έχει λάβει ως επιστροφή φόρου πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ φέρεται να πήρε άλλα 615.000 ευρώ μέσω της επιστροφής του φόρου εισοδήματος, τη στιγμή που δημιούργησε χρέη προς το δημόσιο πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Αδέσμευτοι οι λογαριασμοί για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του που τους έκανε «ασπίδα» του

Σημειώνεται ότι την ώρα που ο γνωστός παρουσιαστής εργαλειοποιεί τους υπαλλήλους του, προκειμένου να ορθώσει ανάστημα μπροστά στα όσα τού καταλογίζει το πόρισμα μέσα από τη συχνότητα ενός ιδιωτικού σταθμού, με ύφος καναλάρχη, γίνεται γνωστό ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί ή ο τραπεζικός λογαριασμός μισθοδοσίας των εταιριών του παραμένουν αδέσμευτοι, για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το capital.gr, τόσο το πόρισμα της Αρχής όσο και ο νόμος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προβλέπουν τη δυνατότητα να εξαιρούνται της δέσμευσης οι λογαριασμοί μισθοδοσίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This