Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Για «μακελειό» κάνει λόγο το BBC

Must Read

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απίστευτης τραγωδίας που εξελίσσεται στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση τρένων. Οι νεότερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής να κάνουν λόγο για 32 νεκρούς και 85 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά.

Ο διεθνής τύπος στα πρωτοσέλιδά του έχει την τραγωδία. Αποτελεί το τρίτο μεγάλο δυστύχημα που συμβαίνει στην περιοχή.

Ο βρετανικός The Guardian γράφει «Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας.

Δύο τρένα συγκρούστηκαν στη βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για τη διάσωση των επιβατών και την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τη σύγκρουση κοντά στην πόλη της Λάρισας το βράδυ της Τρίτης» αναφέρει το BBC NEWS. «Είναι μια φριχτή νύχτα», σημειώνει στο tweet του που παραπέμπει στην είδηση.

 

Και το Sky news αναφέρεται στους νεκρούς και στους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

 

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι 53 παραμένουν για νοσηλεία. «Η διαδικασία απεγκλωβισμού διεξάγεται υπό αντίξοες συνθήκες», σημείωσε ο κ. Βαρθακογιάννης. Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι του τρένου από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80. Οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.  

 






Φόβος όλων είναι πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν καταπλακωθεί και οι άνδρες των διασωστικών συνεργείων πραγματοποιούν με δυσκολία έρευνες για εγκλωβισμένους. Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης  ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ, δηλαδή οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί των δύο τρένων.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: 32 νεκροί και 85 τραυματίες ο πρόσφατος απολογισμός της σύγκρουσης των τρένων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This