Εικόνες αρχαίες τραγωδίας: Δίνουν δείγματα DNA για να ταυτοποιήσουν τις σορούς των παιδιών τους

Το μεσημέρι αναμένονται αποτελέσματα 

Must Read

Τραγικές είναι οι ώρες για τους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων. Δίνουν δείγματα DNA για να ταυτοποιήσουν τις σορούς. 

Σήμερα αναμένεται να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των σορών. Οι συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου δυστυχήματος αγωνιούν και παρότι έχουν καταρρεύσει ψυχολογικά και σωματικά, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο ΓΝΛ περιμένοντας στωικά, κάποια ενημέρωση. Στην πλειοψηφία τους οι νεκροί είναι νεαρά άτομα, με τους γονείς να παιρνούν το μακρόσυρτο μαρτύριο της ταυτοποίησης των παιδιών τους. Χθες Δευτέρα (01.03.2023) ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια επίπονη για τους συγγενείς διαδικασία, θα συνεχιστεί και σήμερα.

 






Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες το βράδυ, παρέμειναν αταυτοποίητοι 38 νεκροί επιβάτες του μοιραίου τρένου, καθώς είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Οι υγειονομικές αρχές απέρριψαν από την αρχή τη λύση της διά ζώσης αναγνώρισης των σορών, κυρίως για λόγους προστασίας της ψυχικής ισορροπίας των συγγενών. Είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε η λύση της διασταύρωσης στοιχείων μέσω γενετικού υλικού.

 




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This