Καλύφθηκαν οι ανάγκες για αίμα για τους τραυματίες της τραγωδίας – Το «ευχαριστώ» του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Must Read

Η συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για να καλυφθούν οι ανάγκες για αίμα που είχαν προκύψει από το δυστύχημα στα Τέμπη είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει γρήγορα συμπλήρωση των απαιτούμενων ποσοτήτων που χρειάζονταν για τους τραυματίες.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)ενημέρωσε για την κάλυψη των αναγκών λέγοντας το δικό του «ευχαριστώ» σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν με μια ανάρτηση στο Facebook.

«To Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ, εκφράζει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για #αιμοδοσία, υπέρ των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα #Τέμπη καθώς και στο προσωπικό των υπηρεσιών αιμοδοσίας όλης της χώρας που υπερέβαλλαν εαυτούς τις τελευταίες μέρες.

Ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας σε έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Έχοντας πάντα υπόψη, ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, τους προτρέπουμε να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία, το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Στο αμαξοστάσιο του Ρέντη ο Τσίπρας: «Μου περιέγραψαν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας»
 
«Να πληρώσουν!» – Ξέσπασε εργαζόμενη του μοιραίου τρένου που σώθηκε επειδή είχε ρεπό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This