Ανδρέας Αλικανιώτης: «Φώναζαν πεθαίνουμε, θα μείνουμε ανάπηροι, θα καούμε»

« Την ώρα που ήμουν στον αέρα είχα αποδεχτεί το θάνατό μου» είπε ο νεαρός στο Πρωινό

Must Read

O 20χρονος φοιτητής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ανδρέας Αλικανιώτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «το Πρωινό» ο οποίος σώθηκε από την τραγική συντριβή των τρένων και με αυταπάρνηση και αλτρουισμό έσωσε δέκα συνεπιβάτες του.

Εξήγησε τα όσα βίωσε κατά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τη στιγμή της σύγκρουσης και τα όσα επακολούθησαν αυτής, πως κράτησε παρέα στα ακρωτηριασμένα θύματα του δυστυχήματος και τις συνθήκες που επικρατούσαν μετά το μοιραίο δυστύχημα.

«Την ώρα που μιλούσα στο τηλέφωνο ακούστηκε μπαμ μία έκρηξη. Βρεθήκαμε σε ένα βαγόνι εκτροχιασμένο ήμουν στο βαγόνι που έχει κάνει το γ’ … Έσβησαν τα φώτα έσπασαν κάποια τζάμια, ένιωσα όλη αυτή τη θερμότητα υπάρχουν καψίματα πάνω στα χέρια μου. Την γλίτωσα φθηνά. Σηκώθηκα πάνω μαζί με τους συμφοιτητές μου, ανοίξαμε τους φακούς από τα κινητά και αυτά που αντικρίσαμε ήταν αίματα» περιέγραψε ο Ανδρέας Αλικανιώτης.

«Φώναζαν πεθαίνουμε θα μείνουμε ανάπηροι θα καούμε…Την ώρα που ήμουν στον αέρα είχα αποδεχτεί το θάνατό μου. Είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα προλάβω να πω ένα γεια στην οικογένειά μου» εξομολογήθηκε ο 20χρονος.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ζήτησε να μην τον φωνάζουν «ήρωα» κάτι που συγκίνησε την μητέρα του που ήταν εκεί αλλά τα μέλη της εκπομπής του ΑΝΤ1. Η Πολιτεία εκ μέρους της μέσω του Δημήτρη Σταθόπουλου, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών ενημέρωσε τον Ανδρέα καθώς και όποιον άλλον αποδεδειγμένα έχει βοηθήσει τους συνανθρώπους του μπορεί να μπει στη Σχολή της Πυροσβεστικής άνευ εξετάσεων.

«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο. Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο», είπε ο Ανδρέας Αλικανιώτης και όλοι λύγισαν!




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This