Παραλίγο τραγωδία: Και τον Οκτώβριο του 2022 δύο τρένα βρίσκονταν στην ίδια γραμμή στην Τιθορέα!

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην αντίδραση του μηχανοδηγού και τις συνθήκες

Must Read

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη που έκανε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ ο οποίος ανέφερε πως τον Οκτώβριο του 2022 δύο τρένα βρέθηκαν και πάλι στην ίδια γραμμή, στον σταθμό της Τιθορέας αλλά λόγω της εμπειρίας του οδηγού και των συνθηκών που ήταν ευνοϊκές αποφεύχθηκε μια τραγωδία που θα είχε θύματα επιβάτες και προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Κώστας Γενηδούνιας στον Alpha και την εκπομπή «TLive», την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου του 2022 στο σταθμό της Τιθορέας «περίμενε στον σταθμό ένα τρένο, που έκανε δοκιμές εκείνη την ημέρα, αν θυμάμαι καλά».

Όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε άσχημη εξέλιξη στη συγκεκριμένη περίπτωση, χάρη στην ετοιμότητα του μηχανοδηγού και επειδή το ένα τρένο ήταν σταματημένο και το άλλο είχε ελαττώσει την ταχύτητα.

«Πάλι με κόκκινο έμπαινε ο μηχανοδηγός και διαπίστωσε ότι η αλλαγή ήταν σε λάθος κατεύθυνση. Άμεσα έκανε ακαριαία πέδη και επειδή όταν μπαίνουμε σε αυτές τις αλλαγές, ελαττώνουμε τις ταχύτητες και επειδή μείωσε την ταχύτητά του ο άνθρωπος και έκανε αυτήν την ακαριαία πέδη, επήλθε ο εκτροχιασμός» ανέφερε σχετικά ο κ. Γενηδούνιας.

Εκείνη την ημέρα είχε εκτροχιαστεί το πρώτο φορείο της αμαξοστοιχίας 882, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

H απάντηση της ΣΤΑ.ΣΥ στις καταγγελίες για προβλήματα ασφαλείας στο τραμ

«Δεν μπορεί να είναι το παιδί μου, είναι άδικο»- Σπάραξε η μάνα της 34χρονης Αθηνάς στην κηδεία της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This