Σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας

Must Read

Πέντε ώρες έχει κρατήσει, μέχρι στιγμής, η απολογία του σταθμάρχη ο οποίος ήταν σε βάρδια την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν έγινε η σφοδρή σύγκρουση των τρένων, στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία νεαρής ηλικίας.

Ο 59χρονος ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί χθες. Ωστόσο, ο δικηγόρος του ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμίας καθώς υποστήριξε πως «υπάρχουν νέα στοιχεία«.

Ο σταθμάρχης προσήλθε στον ανακριτή περίπου στις 09:30 το πρωί, αρκετά νωρίτερα από την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η απολογία η οποία θα ήταν στις 11.00.  Ωστόσο, ένα τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε την εκκίνηση της διαδικασίας και ξεκίνησε τελικά στις 2 το μεσημέρι.

Στον 59χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ τόσο ο ίδιος όσο και ο προϊστάμενος του έχουν τεθεί σε αργία.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος, στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ, κάτι το οποίο θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος».

Ο 59χρονος φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη σύλληψή του και σύμφωνα με την ΕΡΤ φέρεται να είπε σε όσους τον είδαν «κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…»

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 57 ενώ 55 είναι τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών.




Τι θα ισχυριστεί ο σταθμάρχης

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 59χρονου, Στέφανο Παντζαρτζίδη, έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. «Τα νέα είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε», δήλωσε χθες ο δικηγόρος.

Ο σταθμάρχης έχει ήδη παραδεχθεί το λάθος του, ωστόσο φέρεται πως θα μιλήσει και τα χρόνια προβλήματα που αποκαλύπτονται για τον σιδηρόδρομο.

Ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης

Νέες καταγγελίες

Στο μεταξύ, σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι ο 59χρονος σταθμάρχης, μόλις μία ώρα πριν το τραγικό δυστύχημα με το Intercity 62 και την εμπορική αμαξοστοιχία είχε στείλει τον προαστιακό της Λάρισας προς λάθος κατεύθυνση!

Συγκεκριμένα, όταν ο προαστιακός γεμάτος με επιβάτες έφτασε στο σημείο Ψαλίδι- Παλιοφάρσαλο, ο σταθμάρχης άλλαξε το κλειδί με αποτέλεσμα το τρένο να πάει σε λάθος γραμμή. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση ο μηχανοδηγός του προαστικού κατάλαβε το λάθος του σταθμάρχη με αποτέλεσμα να του ζητήσει να κάνει όπισθεν το τρένο και να συνεχίσει την πορεία του στη γραμμή που βρισκόταν.

Την ίδια ώρα υπάρχουν νέες καταγγελίες για το τι ακριβώς συνέβη λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον Alpha ο μηχανοδηγός φέρεται να προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη τα καθοριστικά δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση των τρένων, αλλά δεν πήρε απάντηση.

«Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;», φέρεται να είπε ο ένας μηχανοδηγός του Intercity 62 αλλά ο σταθμάρχης δεν έδωσε απάντηση. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν έχουν αναλύσει όλο το υλικό από τις ενδοεπικοινωνίες και ίσως να δόθηκε αργότερα κάποια απάντηση.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου τόσο για το κινητό τηλέφωνο του σταθμάρχη όσο και του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, προκειμένου οι Αρχές να διερευνήσουν εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ τους, μέσω τηλεφώνου.

 

Διαβάστε επίσης:

Πρώην διευθυντής ασφάλειας ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Μέχρι τις 11 το βράδυ ο σταθμάρχης ήταν με δύο έμπειρους συναδέλφους του»

Αύριο το τελευταίο «αντίο» στην 50χρονη που δούλευε στο κυλικείο – Η κατάσταση των τραυματιών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This