Όχι στην επιβολή σιωπητηρίου στα ΜΜΕ

Η ΓΣΕΕ είναι αποκλειστικά αφοσιωμένη στο συνέδριό της

Must Read

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και κυρίως οι χειρισμοί της κυβέρνησης ύστερα από αυτό, καθώς προσπαθεί να επιρρίψει οπουδήποτε αλλού τις εγκληματικές ευθύνες τις οποίες έχει, ξύπνησαν από τον λήθαργο τα συνδικάτα.

Η αυριανή ημέρα μετατράπηκε σχεδόν σε γενική απεργία, καθώς 24ωρο μπλακάουτ έχουν εξαγγείλει τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιώς) για τον ιδιωτικό τομέα και 24ωρη απεργία στο Δημόσιο έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το ενδεχόμενο να αποφασίσει η ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει και αυτή 24ωρη απεργία, την ημέρα που αναμένεται χιλιάδες κόσμου να κατακλύσουν τους δρόμους της χώρας, θα έπρεπε να είναι εκτός συζήτησης. Κάτι τέτοιο θα ήταν ένα απαράδεκτο, απρόσμενο δώρο στην κυβέρνηση που είναι στριμωγμένη στα σχοινιά και θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο: δηλαδή να μην ενημερωθούν οι πολίτες για τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις και τα αιτήματα και να γίνει μια κρίσιμη παύση στη διαρκή ενημέρωση και δημοσιογραφική έρευνα γύρω από τα αίτια του δυστυχήματος.

Τον χορό των κινητοποιήσεων, όπως είναι προφανές, σέρνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς συνεχίζονται τουλάχιστον μέχρι αύριο οι κυλιόμενες απεργίες στα τρένα και στον προαστιακό. Προς το παρόν 24ωρη απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ μέχρι αργά χθες βράδυ αναμένονταν οι αποφάσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), με ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν τελικά στάσεις εργασίας, ώστε να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μεταβούν στα σημεία των διαδηλώσεων.

Επίσης, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), ενώ συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχουν δηλώσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Αν κάτι λείπει, είναι η ΓΣΕΕ, καθώς η ηγεσία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι αποκλειστικά αφοσιωμένη στο πώς θα διοργανώσει το 38ο συνέδριό της, το οποίο διεξάγεται από την Πέμπτη σε ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This