Ο σταθμάρχης έκανε τα ρεπό των παλιότερων το βράδυ της τραγωδίας – Αυτός είναι ο λόγος που βρέθηκε μόνος του

Σήμερα στην Αμαλιάδα η κηδεία του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα

Must Read

Την ώρα που το πανελλήνιο παραμένει «μουδιασμένο» από την εθνική τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη και ενώ οι μαθητές και οι φοιτητές σε ολόκληρη τη χώρα ξεσηκώνονται και εκφράζουν την οργή τους με κινητοποιήσεις, νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη, το πρόγραμμα με τις βάρδιες και τον λόγο για τον οποίο ήταν μόνος του, την στιγμή της φρικτής σύγκρουσης.

Όπως έγινε γνωστό, ο σταθμάρχης κλήθηκε να καλύψει τα ρεπό των παλιότερων σταθμαρχών για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μάλιστα, στο φως ήρθε και το πρόγραμμα με τις βάρδιες του Μαρτίου, από το οποίο προκύπτει ότι ο σταθμάρχης, που προφυλακίστηκε μετά από την απολογία του, για τουλάχιστον έναν μήνα, δεν θα έκανε άλλη βάρδια σε αυτόν τον σταθμό.

Συγκεκριμένα, δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, αλλά μόνο στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου. Ωστόσο, το μοιραίο βράδυ, έκανε τα ρεπό των παλιότερων σταθμαρχών Λάρισας.

Όπως προκύπτει από το «φύλλο παρουσίας σταθμαρχών στ. Λάρισας – Μεζούρλου, μήνας Μάρτιος 2023», το οποίο είχε εκδοθεί πριν από το δυστύχημα, στα τέλη Φεβρουαρίου, από την 1η μέχρι και την 3η Μαρτίου, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης θα έκανε βάρδια στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου. Στη συνέχεια, από τις 4 μέχρι και τις 8 του ίδιου μήνα θα είχε ρεπό. Στη συνέχεια, από τις 9 μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα θα έκανε βάρδια στον Παλαιοφάρσαλο. Στη συνέχεια, από τις 17 μέχρι και τις 19 του ίδιου μήνα θα είχε ρεπό. Τέλος, από τις 20 μέχρι και τις 31 Μαρτίου θα έκανε βάρδια, πάντα στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου.

Ήταν σε υπηρεσία για 5η συνεχή νύχτα

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό το πρόγραμμα των βαρδιών του Φεβρουαρίου στο Σταθμαρχείο Λάρισας. Σύμφωνα με το «φύλλο παρουσίας σταθμαρχών στ. Λάρισας – Μεζούρλου, μήνας Φεβρουάριος 2023», ο κατηγορούμενος σταθμάρχης ήταν σε υπηρεσία για 5η συνεχή νύχτα στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος είπε στην απολογία του ότι, με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να είναι μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, αφού στο πρόγραμμα των βαρδιών φαίνεται ότι μαζί του έπρεπε να είναι άλλος ένας συνάδελφός του, ωστόσο αφέθηκε μόνος.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ο συνάδελφός του έφυγε μισή ώρα νωρίτερα, γιατί το παιδί του του ζητούσε…σουβλάκια!

Εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα για τον άδικο χαμό του 15χρονου Παναγιώτη

Την ίδια ώρα, με μηνύματα, λευκά λουλούδια και κεράκια, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές του 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού, αποχαιρετούν τον 15χρονο Παναγιώτη Μπουρνάζη, το μικρότερο θύμα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, γίνονται άγγελοι και μας προσέχουν», «Πάνο μου, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά», «Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας», «Εκεί ψηλά θα είσαι στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας σου», γράφουν ορισμένα από τα μηνύματά του, για τον μαθητή που χάθηκε τόσο άδικα στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Όταν ενημερωθήκαμε για τον Παναγιώτη, ήταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Στο σχολείο μας τα μισά παιδιά μέσα στις τάξεις ήταν βουβά και τα υπόλοιπα έκλαιγαν με λυγμούς», ανέφερε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού Αντώνης Θεοχαρόπουλος και εξήγησε πως τα παιδιά δημιούργησαν δύο ξεχωριστές γωνίες για τον Παναγιώτη για να τον αισθάνονται κοντά τους.

«Έχουμε δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά, μέσα στο σχολείο, δυο γωνίες έκφρασης και συμπαράστασης για τους συμμαθητές, τους φίλους και τους καθηγητές του Παναγιώτη. Αρχικά τοποθετήσαμε όλα αυτά τα μηνύματα και τη φωτογραφία του, στο θρανίο του, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν οι γωνιές του, έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Όλοι έχουν αφήσει λευκά λουλούδια και τα μήνυμά τους για τον τραγικό χαμό του. Όλα απευθύνονται στον Παναγιώτη», τόνισε συγκινημένος και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στόχος μας είναι σιγά σιγά να επανέλθουμε στην ομαλότητα. Ήδη ζητήσαμε από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βοήθεια και σήμερα θα έρθουν στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός, προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και να μας συμβουλέψουν για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση στη συνέχεια».



Σήμερα στην Αμαλιάδα η κηδεία του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας παίζεται σήμερα για τον Γιώργο Κουτσούμπα, στην Αμαλιάδα, όπου συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Ο Γιώργος Κουτσούμπας, που αφήνει πίσω του τρεις κόρες, ήταν ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου, που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Η κηδεία του θα γίνει στην Αμαλιάδα στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα.

Αποσωληνώθηκε 20χρονος που επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι

Την ίδια ώρα, αχτίδα αισιοδοξίας έγινε για τον πατέρα του 20χρονου που επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι, το γεγονός ότι ο γιος του αποσωληνώθηκε και του χαμογέλασε!

Η υγεία του νεαρού βελτιώνεται σταθερά και αυτό αποτελεί ένα πολύ χαρμόσυνο νέο μέσα στον θρήνο που άφησε πίσω της η τραγωδία στα Τέμπη. Ο Νίκος Στρατέλος, πατέρας του 20χρονου ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όσο και αυτούς του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. «Εμένα το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νοιώσουν το ίδιο» ανέφερε, κάνοντας παράκληση να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην τραγωδία αυτή:

«Μία παράκλιση, σεβασμός στους ανθρώπους, να θάψουν τα παιδιά τους και να φύγουν όσοι είναι στο νοσοκομείο για τα σπίτια τους. Οπως είπε ο πατέρας του 20χρονου, ο γιος του ο Στέλιος ήταν στο 5ο βαγόνι, πήγε στο πρώτο για να πάρει κάτι και τη στιγμή της σύγκρουσης βγήκε μαζί με άλλα παιδιά από ένα σπασμένο τζάμι. Οπως εμαθε από την κοπέλα του νεαρού, το παιδί πήρε οξυγόνο στο ΕΚΑΒ έφτασε έγκαιρα στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε».

Δωρεά 10.000 ευρώ στους συγγενείς των νεκρών από το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για την υπόθεση, το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε δωρεά 10.000 ευρώ, προς τις οικογένειες, που έχασαν δικό τους άνθρωπο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η εφάπαξ οικονομική βοήθεια των 10.000 ευρώ θα δοθεί με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως ανακοίνωσε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η τραγική σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη την 1η Μαρτίου 2023 είναι ένα γεγονός που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει όλη την κοινωνία. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου παρακολουθεί με αγωνία συνεχώς τις εξελίξεις και επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες των θανόντων.

Γι’ αυτό το λόγο, αντίστοιχα με την δράση που πραγματοποίησε το ίδρυμα το 2018 με την τραγωδία στο Μάτι, ανακοινώνει σήμερα άμεση χρηματική δωρεά ύψους 10.000 Ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα από το συγκεκριμένο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 Ευρώ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα, κατόπιν γραπτής αίτησης που θα συνοδεύεται από τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερομένους στην ιστοσελίδα https://steliosfoundation.gr/ ή στον αριθμό + (30) 210 721 6060 Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10π.μ. έως 2μ.μ.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 7 Μαρτίου 23 έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 15 Μαΐου 2023, γι’ αυτούς που έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.

Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: “Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This