Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ο σταθμάρχης έκανε τα ρεπό των παλιότερων το βράδυ της τραγωδίας – Αυτός είναι ο λόγος που βρέθηκε μόνος του

Σήμερα στην Αμαλιάδα η κηδεία του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Την ώρα που το πανελλήνιο παραμένει «μουδιασμένο» από την εθνική τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη και ενώ οι μαθητές και οι φοιτητές σε ολόκληρη τη χώρα ξεσηκώνονται και εκφράζουν την οργή τους με κινητοποιήσεις, νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη, το πρόγραμμα με τις βάρδιες και τον λόγο για τον οποίο ήταν μόνος του, την στιγμή της φρικτής σύγκρουσης.

Όπως έγινε γνωστό, ο σταθμάρχης κλήθηκε να καλύψει τα ρεπό των παλιότερων σταθμαρχών για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μάλιστα, στο φως ήρθε και το πρόγραμμα με τις βάρδιες του Μαρτίου, από το οποίο προκύπτει ότι ο σταθμάρχης, που προφυλακίστηκε μετά από την απολογία του, για τουλάχιστον έναν μήνα, δεν θα έκανε άλλη βάρδια σε αυτόν τον σταθμό.

Συγκεκριμένα, δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, αλλά μόνο στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου. Ωστόσο, το μοιραίο βράδυ, έκανε τα ρεπό των παλιότερων σταθμαρχών Λάρισας.

Όπως προκύπτει από το «φύλλο παρουσίας σταθμαρχών στ. Λάρισας – Μεζούρλου, μήνας Μάρτιος 2023», το οποίο είχε εκδοθεί πριν από το δυστύχημα, στα τέλη Φεβρουαρίου, από την 1η μέχρι και την 3η Μαρτίου, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης θα έκανε βάρδια στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου. Στη συνέχεια, από τις 4 μέχρι και τις 8 του ίδιου μήνα θα είχε ρεπό. Στη συνέχεια, από τις 9 μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα θα έκανε βάρδια στον Παλαιοφάρσαλο. Στη συνέχεια, από τις 17 μέχρι και τις 19 του ίδιου μήνα θα είχε ρεπό. Τέλος, από τις 20 μέχρι και τις 31 Μαρτίου θα έκανε βάρδια, πάντα στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου.

Ήταν σε υπηρεσία για 5η συνεχή νύχτα

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό το πρόγραμμα των βαρδιών του Φεβρουαρίου στο Σταθμαρχείο Λάρισας. Σύμφωνα με το «φύλλο παρουσίας σταθμαρχών στ. Λάρισας – Μεζούρλου, μήνας Φεβρουάριος 2023», ο κατηγορούμενος σταθμάρχης ήταν σε υπηρεσία για 5η συνεχή νύχτα στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος είπε στην απολογία του ότι, με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να είναι μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, αφού στο πρόγραμμα των βαρδιών φαίνεται ότι μαζί του έπρεπε να είναι άλλος ένας συνάδελφός του, ωστόσο αφέθηκε μόνος.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ο συνάδελφός του έφυγε μισή ώρα νωρίτερα, γιατί το παιδί του του ζητούσε…σουβλάκια!

Εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα για τον άδικο χαμό του 15χρονου Παναγιώτη

Την ίδια ώρα, με μηνύματα, λευκά λουλούδια και κεράκια, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές του 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού, αποχαιρετούν τον 15χρονο Παναγιώτη Μπουρνάζη, το μικρότερο θύμα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, γίνονται άγγελοι και μας προσέχουν», «Πάνο μου, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά», «Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας», «Εκεί ψηλά θα είσαι στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας σου», γράφουν ορισμένα από τα μηνύματά του, για τον μαθητή που χάθηκε τόσο άδικα στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Όταν ενημερωθήκαμε για τον Παναγιώτη, ήταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Στο σχολείο μας τα μισά παιδιά μέσα στις τάξεις ήταν βουβά και τα υπόλοιπα έκλαιγαν με λυγμούς», ανέφερε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού Αντώνης Θεοχαρόπουλος και εξήγησε πως τα παιδιά δημιούργησαν δύο ξεχωριστές γωνίες για τον Παναγιώτη για να τον αισθάνονται κοντά τους.

«Έχουμε δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά, μέσα στο σχολείο, δυο γωνίες έκφρασης και συμπαράστασης για τους συμμαθητές, τους φίλους και τους καθηγητές του Παναγιώτη. Αρχικά τοποθετήσαμε όλα αυτά τα μηνύματα και τη φωτογραφία του, στο θρανίο του, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν οι γωνιές του, έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Όλοι έχουν αφήσει λευκά λουλούδια και τα μήνυμά τους για τον τραγικό χαμό του. Όλα απευθύνονται στον Παναγιώτη», τόνισε συγκινημένος και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στόχος μας είναι σιγά σιγά να επανέλθουμε στην ομαλότητα. Ήδη ζητήσαμε από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βοήθεια και σήμερα θα έρθουν στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός, προκειμένου να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και να μας συμβουλέψουν για τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση στη συνέχεια».Σήμερα στην Αμαλιάδα η κηδεία του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας παίζεται σήμερα για τον Γιώργο Κουτσούμπα, στην Αμαλιάδα, όπου συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Ο Γιώργος Κουτσούμπας, που αφήνει πίσω του τρεις κόρες, ήταν ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου, που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Η κηδεία του θα γίνει στην Αμαλιάδα στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα.

Αποσωληνώθηκε 20χρονος που επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι

Την ίδια ώρα, αχτίδα αισιοδοξίας έγινε για τον πατέρα του 20χρονου που επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι, το γεγονός ότι ο γιος του αποσωληνώθηκε και του χαμογέλασε!

Η υγεία του νεαρού βελτιώνεται σταθερά και αυτό αποτελεί ένα πολύ χαρμόσυνο νέο μέσα στον θρήνο που άφησε πίσω της η τραγωδία στα Τέμπη. Ο Νίκος Στρατέλος, πατέρας του 20χρονου ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όσο και αυτούς του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. «Εμένα το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νοιώσουν το ίδιο» ανέφερε, κάνοντας παράκληση να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην τραγωδία αυτή:

«Μία παράκλιση, σεβασμός στους ανθρώπους, να θάψουν τα παιδιά τους και να φύγουν όσοι είναι στο νοσοκομείο για τα σπίτια τους. Οπως είπε ο πατέρας του 20χρονου, ο γιος του ο Στέλιος ήταν στο 5ο βαγόνι, πήγε στο πρώτο για να πάρει κάτι και τη στιγμή της σύγκρουσης βγήκε μαζί με άλλα παιδιά από ένα σπασμένο τζάμι. Οπως εμαθε από την κοπέλα του νεαρού, το παιδί πήρε οξυγόνο στο ΕΚΑΒ έφτασε έγκαιρα στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε».

Δωρεά 10.000 ευρώ στους συγγενείς των νεκρών από το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για την υπόθεση, το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε δωρεά 10.000 ευρώ, προς τις οικογένειες, που έχασαν δικό τους άνθρωπο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η εφάπαξ οικονομική βοήθεια των 10.000 ευρώ θα δοθεί με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως ανακοίνωσε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η τραγική σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη την 1η Μαρτίου 2023 είναι ένα γεγονός που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει όλη την κοινωνία. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου παρακολουθεί με αγωνία συνεχώς τις εξελίξεις και επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες των θανόντων.

Γι’ αυτό το λόγο, αντίστοιχα με την δράση που πραγματοποίησε το ίδρυμα το 2018 με την τραγωδία στο Μάτι, ανακοινώνει σήμερα άμεση χρηματική δωρεά ύψους 10.000 Ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα από το συγκεκριμένο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 Ευρώ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα, κατόπιν γραπτής αίτησης που θα συνοδεύεται από τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερομένους στην ιστοσελίδα https://steliosfoundation.gr/ ή στον αριθμό + (30) 210 721 6060 Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10π.μ. έως 2μ.μ.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 7 Μαρτίου 23 έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 15 Μαΐου 2023, γι’ αυτούς που έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.

Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: “Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραιάς: Κομμάτι από τη μετόπη της ταράτσας σχολείου έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο

Το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι από τη μετόπη της ταράτσας του 13ου ΓΕΛ...

Μαστροπεία στο Ηράκλειο: Διακεκριμένος ουρολόγος ο 46χρονος γιατρός που κατηγορείται πως ασέλγησε στον 15χρονο

Με τον 66χρονο λυράρη από την Κρήτη να βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας,...

Βίντεο-σοκ από τη Νέα Σμύρνη: Σε αμόκ και μέσα στα αίματα ο 17χρονος που...

Ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης σε διαμέρισμα της οδού Πλαστήρα 120...

Τι ανακοίνωσε το εβραϊκό εστιατόριο που βρέθηκε στο στόχαστρο τρομοκρατών

Η ΕΥΠ έβαλε τέλος στα σχέδια των δυο Πακιστανών, που ετοίμαζαν επίθεση σε γνωστό...

Με… άρωμα εκλογών το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέλεξε την υποψήφια του ΛΑΟΣ και του κόμματος της Ντόρας, Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε τους 57 νεκρούς των Τεμπών, παραγκωνίζοντας παλιότερους συναδέλφους της

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ είναι οι εξής: 14, 16, 28,...

Νέα αποκάλυψη: Κίνδυνος για την τροφοδοσία της Αττικής με νερό – Το ξέρουν από...

Όλοι ήξεραν, αλλά κανένας δεν έκανε κάτι. Προφανώς αυτό ισχύει για τα πάντα στην...

Μοσάντ: Εμείς συμβάλαμε στην εξάρθρωση του τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα

Από το Ιράν έδινε εντολές ο -φερόμενος ως- εγκέφαλος της τρομοκρατικής οργάνωσης με στόχο ισραηλινούς

Μετά τους νεκρούς σταθμάρχες, οι καταγγελίες για απειλές αποκτούν ξεχωριστή σημασία

Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση ότι μέσα σε διάστημα ωρών, ο 66χρονος Διευθυντής Κυκλοφορίας...

Ξάνθη: «Θρίλερ» με την εξαφάνιση του παπά του χωριού Πετροχώρι

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και δεκάδες εθελοντές συμμετέχουν στις εκτεταμένες...

Ούτε σε ταινία! 2 Πακιστανοί ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο της Αθήνας

Χτυπήματα κατά Ισραηλινών στην Αθήνα ετοίμαζαν δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από τις αρχές, όπως...

Με απόγονους αγωνιστών του 1821 συναντήθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ

Με τους απόγονους αγωνιστών του 1821 που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το επετειακό...

Η Ελένη Αρβελέρ αποδοκιμάζει την κατάργηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού – «Σοβαρό πνευματικό ολίσθημα»

Πυρά κατά του Υπουργείου Πολιτισμού - «Θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στην διάδοση της ελληνογλωσσίας»

Η διαφορά αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας σε Ιταλία και Ελλάδα

Η Ευρώπη, και συγκεκριμένα ο φτωχός Νότος της, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα μείωσης των γεννήσεων,...

Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν τοίχο εγκαταλελειμμένου κτιρίου

Έπεσε τοίχος, περίπου 20 μέτρων, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Ήταν...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος «έφαγε» ισλαμικό μπούλινγκ για τον σταυρό από το Άγιον Όρος

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό...

Όλαφ Σολτς: Μετακυλίει το κραχ της Deutsche Bank στην Ε.Ε.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας γνωρίζει ότι το τραπεζικό σύστημα...

Σοκάρει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στον Εύοσμο

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνει ένα 14χρονο κορίτσι στον Εύοσμο,...

NEWSROOM