Φοβού την οργή του λαού – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους αύριο

Το μπαράζ απεργιών, συγκεντρώσεων, διαμαρτυριών και οι δεκάδες πορείες για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, «αναστατώνει» το Μαξίμου

Must Read

Με επίκεντρο το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όλη η χώρα αύριο θα βρίσκεται σε απεργιακό ρυθμό, καθώς στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα καράβια, ενώ θα συμμετέχουν και τα φαρμακεία με στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

Έχουν προγραμματιστεί και πολλές συγκεντρώσεις στο κέντρο, καθώς ο κόσμος απαιτεί πια να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία, ενώ ηχηρή είναι η διεκδίκηση για σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.




Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη οι συρμοί του Μετρό Γραμμές 2 & 3 και κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
  • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και
  • Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

Συναγερμός στην Κατεχάκη

Την ίδια στιγμή, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων, όχι για το πώς θα κρατηθούν ασφαλείς οι πολίτες από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και τα καθημερινά φαινόμενα βίας, αλλά για το πώς θα περιφρουρηθούν οι πορείες.

Χιλιάδες θα είναι οι αστυνομικοί που θα βρεθούν στους δρόμους, όχι για να ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο κόντρα στην κρατική αναλγησία και αδιαφορία, αλλά για να «διαφυλάξουν» την τάξη.

Σύμφωνα με το αφήγημα του Τάκη Θεοδωρικάκου και της Κατεχάκη, ο λόγος της πολυπληθούς παρουσίας της αστυνομίας είναι για να αποφευχθούν τα επεισόδια και οι καταστροφές…







Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This