Τέμπη: 19χρονη επιζήσασα της τραγωδίας ξεσπά – «Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη από τα παιδιά που χάθηκαν»

«Ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα (...) Όλοι θα είμαστε δολοφόνοι, αν δεν αλλάξουν όλα αυτά», δηλώνει γεμάτη οργή η νεαρή φοιτήτρια

Must Read

«Είμαι τυχερή που ζω», δηλώνει οργισμένη η 19χρονη Βασιλική, φοιτήτρια Φυσιοθεραπείας, επιζήσασα της φρικιαστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, η οποία προσθέτει πως ντρέπεται που είναι ζωντανή και ζητά συγγνώμη από τα παιδιά που χάθηκαν, υποχρεώνοντας τους πολιτικούς να ντραπούν για τα δικά τους υπαγορευμένα «συγγνώμη».

Η Βασιλική, η οποία ταξίδευε μαζί με τον -επίσης φοιτητή- φίλο της με το μοιραίο Intercity 62, βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο, το δεύτερο, δηλαδή, βαγόνι του τρένου, το οποίο, όπως είπε, ήταν «γεμάτο νέους ανθρώπους» και τόσο εκείνη, όσο και το αγόρι κατάφεραν να γλιτώσουν, καθώς βγήκαν από μια τρύπα στο πάτωμα που άνοιξε κατά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

«Ανεβαίναμε από Θήβα προς Θεσσαλονίκη. Ήμασταν στο εστιατόριο όταν έγινε μια έκρηξη και ένα μπαμ. Εγώ κοιτούσα προς την Αθήνα. Ό,τι υπήρχε ερχόταν πάνω μας, έπεσε άλλο ένα βαγόνι πάνω μας, οι λαμαρίνες ήρθαν όλες πάνω μας, βγήκαμε από μια τρύπα στο έδαφος», είπε, περιγράφοντας τη συγκλονιστική εμπειρία της από τη στιγμή της σύγκρουσης. «Τι να πω για τα παιδιά που ήταν μέσα. Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα», προσθέτει.

«Είμαι τυχερή που ζω σε αυτή τη χώρα, ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα, κανείς να μη βγει και κανείς να μη μιλήσει. Καμία συγγνώμη δεν θα τα αλλάξει αυτά, όλοι θα είμαστε δολοφόνοι αν δεν αλλάξουν όλα αυτά», ξεσπά η νεαρή φοιτήτρια. Όπως εξομολογήθηκε, «οχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθεί, εκείνοι όλοι πως μπορούν και κοιμούνται; Πετάνε τριαντάφυλλα στα τρένα λες και είμαστε στα μπουζούκια. Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή».

«Όλοι φταίμε, από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Οι άνθρωποι αυτοί πώς θα γυρίσουν πίσω, οι οικογένειες αυτές πώς θα συνέλθουν;» καταλήγει η 19χρονη Βασιλική.




Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τα φλεγόμενα βαγόνια, δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση

Επιζώντας του μοιραίου Intercity 62, μίλησε για τις ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσε στα Τέμπη, κατά τις οποίες είχε την ψυχραιμία να καταγράψει με το κινητό του τα όσα συνέβαιναν τις πρώτες στιγμές μετά τη φονική σύγκρουση.

Ο κος Αρσλάν, ο οποίος βρισκόταν στο 5ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, κατάφερε και βγήκε από ένα σπασμένο τζάμι και αμέσως κατευθύνθηκε στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά. Στο ανατριχιαστικό βίντεο φαίνεται η φωτιά που έχουν αρπάξει τα βαγόνια και ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν, ενώ προσπαθούν να βγουν από το τρένο.

Στο βίντεο ακούγεται ένας άλλος επιζών να καλεί με το κινητό του συγγενή του, και να του λέει ότι δε ξέρει τι έχει συμβεί, ζητά βοήθεια, αλλά και να καλέσουν την πυροσβεστική. «Πήγα τρεις μέρες Αθήνα για βόλτα και γύρισα στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη Λάρισα έγινε το τρακάρισμα. Είδα παράθυρα σπασμένα και βγήκα έξω, και δεν μπορούσα να κατέβω κάτω. Ξαναμπήκα μέσα και μετά άνοιξαν οι πόρτες και βγήκα. Βοήθησα έναν κύριο που έπεσε τρεις φορές κάτω και τον έβγαλα έξω», είπε αρχικά.

«Έπειτα πήγα μπροστά που είχε φωτιά, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω, γιατί ήταν ψηλά πάνω. Ήταν όλα τα βαγόνια τα μπροστά με φωτιά και είχαν αίματα όλα τα παιδιά. Ηρθε και η αστυνομία και η πυροσβεστική. Ήταν πολύ ψηλά δεν μπορούσες να ανέβεις πάνω», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «Δεν κράτησαν τα στοιχεία μου όταν πήγα με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη. Χτύπησα λίγο το χέρι μου, είμαι καλά. Πήγα στο φαρμακείο μόνο και πήρα κάτι χάπια, δεν χτύπησα πολύ».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This