Συγκλονίζει ιερέας της Θεσσαλονίκης: «Κάνω τις κηδείες των παιδιών που βάπτισα…»

Κήδεψε τέσσερα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη

Must Read

Μια από τις χειρότερες εβδομάδες ζει ο Νέστωρ Σαραντίδης ο οποίος είναι ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα της Θεσσαλονίκης καθώς μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποίησε τις κηδείες τεσσάρων νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως λέει, μιλώντας στο Mega, όταν γεννήθηκαν αυτά τα παιδιά ήταν εκείνος που τα βάφτισε και τώρα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να τελεί τις νεκρώσιμες ακολουθίες τους.

«Αυτό το τραγικό δυστύχημα μας σόκαρε όλους. Θρηνούμε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Κάθε μέρα αυτή τη βδομάδα κάνω κηδείες από κορίτσια που είχα βαπτίσει. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Τη Δευτέρα θάψαμε την Αφροδίτη, την Τετάρτη τον Βασίλη, μετά τη Θωμαή και την Φραντζέσκα. Και περιμένουμε άλλη μία αυτές τις ημέρες», ανέφερε ο πατέρας Νέστωρ.

Ο ίδιος ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πένθος και τον «Γολγοθά» που τραβούν οι γονείς των νέων παιδιών που χάθηκαν τόσο ξαφνικά.

«Ό, τι και να πούμε εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πένθος των γονέων. Αυτό που θαύμασα όμως, ήταν η αξιοπρέπεια των γονιών. Εδώ στεναχωριέμαι εγώ που τα βάφτισα και τα κηδεύω, πόσο μάλλον οι γονείς…», δήλωσε συγκινημένος.

Όπως τόνισε πρέπει η πολιτεία να φροντίσει να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια δυστυχήματα.

Καταλήγοντας ο πατέρας Νέστωρ τόνισε ότι «πρέπει να προσέξουμε εμείς οι κληρικοί πως λέμε και τι. Δεν μπορούμε να πούμε σε έναν γονέα πως το παιδί του το κάλεσε ο Θεός και είναι στον παράδεισο. Πονάει εκείνη την ώρα και δεν τον παρηγορούμε».

Δείτε τις δηλώσεις του:



 

 

Δείτε επίσης:

Πώς θα αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη – Ειδική σύνταξη και διαγραφές δανείων

Συγκλονίζει η αδερφή θύματος: «Η συγγνώμη του Μητσοτάκη δεν μου λέει τίποτα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This