«Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια…» – Ο Μίμης Παπαϊωάννου «έπαιζε μπάλα» και με το μικρόφωνο

Η ιδιαιτερότητα του ύμνου της ΑΕΚ είναι ότι τον τραγούδησε ένας θρύλος της ομάδας

Must Read

Σε μουσική του Στέλιου Καζαντζίδη (μπουζούκι ο Χρήστος Νικολόπουλος) και στίχους του Χρήστου Κολοκοτρώνη, ο αείμνηστος Μίμης Παπαϊωάννου το 1971 τραγούδησε τον ύμνο της ΑΕΚ, μετά από προτροπή του μεγάλου ερμηνευτή (Καζαντζίδης).

Εκτός από «μάγος» της μπάλας, ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν και «αηδόνι» του πενταγράμμου και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο από εξαιρετικό.

Το βίντεο είναι απ’ την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.

@aek1924.gr

Ο Μίμης Παπαϊωάννου εκτός από κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ήταν πολύ καλός και στο… τραγούδι, με αποτέλεσμα έπειτα από προτροπή του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη να τραγουδήσει τον ύμνο της ΑΕΚ. Ο Στέλιος Καζαντζίδης σύνθεσε την μουσική και ο Χρήστος Κολοκοτρώνης τους στίχους, με τον σπουδαίο Παπαϊωάννου να αναλαμβάνει το 1971 να τραγουδήσει τον ύμνο της ΑΕΚ, συνοδευόμενος απ’ το μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλου. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό κι’ αυτό που έπρεπε, ώστε να γίνει και επί της ουσίας ο αυθεντικός ύμνος της ΑΕΚ και να το τραγουδούν οι φίλοι της ομάδας, όλα αυτά τα χρόνια, ανεξαρτήτως αθλήματος (παρότι οι στίχοι αναφέρονται σε δοκάρια και δίχτυα). Ο ύμνος της ΑΕΚ λοιπόν, εκτός από ωραίους στίχους, ωραία μουσική και ωραία φωνή, έχει κυρίως την ιδιαιτερότητα, ότι ένας ποδοσφαιριστής ή καλύτερα θρύλος της ομάδας τον τραγούδησε. Το παρακάτω βίντεο είναι απ’ την εκπομπή του δηλωμένου Ολυμπιακού, Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος ωστόσο είχε φιλοξενήσει τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον τεράστιο Μίμη Παπαϊωάννου και όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσε να μην τραγουδήσει τον ύμνο της ΑΕΚ! Καλό ταξίδι τεράστιε Μίμη Παπαϊωάννου! 💛🦅🖤 #aekfc #neafiladelfeia #fy #fyp #foryou #foryoupage #riplegend #football #originalparadiseclub

♬ πρωτότυπος ήχος – AEK1924.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This