Τέμπη: «Έγινε σωρεία λαθών και παραλείψεων του κανονισμού του ΟΣΕ», λέει μηχανοδηγός

Must Read

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σχετικά με τις λανθασμένες κινήσεις που έκαναν οι υπεύθυνοι που βρίσκονταν στο σταθμαρχείο της Λάρισας το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα είπε μηχανοδηγός που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του στην ΕΡΤ, εκείνη τη νύχτα έγινε σωρεία λαθών και παραλείψεων του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας του ΟΣΕ, που ψηφίστηκε το 2019 και ισχύει από το 2020.

Συγκεκριμένα είπε:

«Έγιναν παραλείψεις με βάση τον Γενικό Κανονισμό κυκλοφορίας του ΟΣΕ. Ο σταθμάρχης δεν έδωσε, όπως έπρεπε, το τηλεγράφημα 1001, που είναι δελτίο ειδοποίησης της κίνησης του τρένου. Ο σταθμάρχης δεν διευκρινίζει στον οδηγό την γραμμή στην οποία κινείται. Δεν του λέει ότι κινείται σε διπλή γραμμή».

Αν είχε εφαρμοστεί ο κανονισμός κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον μηχανοδηγό, ενδεχομένως το δυστύχημα να είχε αποφευχθεί.

«Οι μηχανοδηγοί του επιβατικού έπρεπε από την αρχή να ρωτήσουν σε ποια γραμμή κυκλοφορούν. Θα έπρεπε να σταματήσουν πριν μπει στη διακλάδωση που τους έστελνε στη γραμμή καθόδου και να ζητήσουν εξηγήσεις.

Ο μηχανοδηγός του επιβατικού φέρεται 2 λεπτά αφότου ξεκίνησε από τον σταθμό να ρωτάει: Λάρισα ακούει; Δεν του απάντησε κανείς. Ξαναρωτάει μπαίνοντας στη διασταύρωση: Λάρισα τι κάνω το 62; Και εκεί του απαντάει ο σταθμάρχης: Αφού σου είπα μέχρι Νέους Πόρους», κατέληξε ο μηχανοδηγός.

Δείτε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: «Μπορεί να ασκηθούν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα», λέει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος!

«Έφτασα μαμά» – Μαθητές διασκευάζουν το «Φιλαράκι» για τα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This