Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέα Σμύρνης για δομή που φιλοξενούσε την 14χρονη: «Έχουν εξαφανιστεί παιδιά τουλάχιστον 10 φορές»

«Να προλαβαίνουμε μην γίνονται αυτά τα γεγονότα» τόνισε

Must Read

Στην αποκάλυψη ότι από τη δομή που φιλοξενούσε την 14χρονη στη Νέα Σμύρνη η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση μαστροπείας καθώς εκδίδονταν σε παιδόφιλους που τραβούσαν και βίντεο με τις αρρωστημένες πράξεις τους εξαφανίζονταν συχνά παιδιά προχώρησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, η δομή είναι ανοιχτή και τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν:

«Είναι μια ανοιχτή δομή μόνο για κορίτσια. Τα κορίτσια καθημερινά βγαίνουν, πηγαίνουν στο σχολείο τους. Πολλές φορές τους κάνουμε και άλλα προγράμματα και δραστηριότητες. Άρα είναι μια δομή ανοιχτή στην κοινωνία, μια δομή στην οποία τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν».

Και πρόσθεσε: «Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι τουλάχιστον 10 φορές το 2022, 2021, 2020 έχουν γίνει updates με δημοσιοποίηση παιδιού από τη δομή το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ. Άρα οι υπηρεσίες εδώ σωστά μετράνε και σωστά κάνανε και ειδοποιούσαν την Εισαγγελία και την αστυνομία για την απουσία κάποιου παιδιού, το οποίο προφανώς επέστρεφε την επόμενη μέρα».

Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι είναι «θλιβερό ότι ασχολούμαστε τώρα διαπιστώνοντας κάτι το οποίο έγινε» και σημείωσε πως είναι πιο σημαντικό «να προλάβουμε αυτά τα γεγονότα και να μην γίνονται. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Δείτε τις δηλώσεις του:




Η υπόθεση

Ένας εφιάλτης που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια για μία ανήλικη κοπέλα, τήν οποία εξέδιδε ένα κύκλωμα μαστροπών, αποκαλύπτεται ώρα με την ώρα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις εμπλεκομένων, αναζητείται ένας τρίτος δράστης, ενώ «ανοίγουν» και άλλα στόματα.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα κύκλωμα μαστροπών έκλεινε τα ροζ ραντεβού αλλεπάλληλων βιασμών της 14χρονης σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, με αποτέλεσμα το ανήλικο παιδί να εξαφανίζεται για ώρες, ακόμα και μέρες από το ίδρυμα στο οποίο εφιλοξενείτο. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, υπάλληλος από το ξενοδοχείο είπε ότι είχε δει το κορίτσι εκεί, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ανήλικη. 

 

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είχε δει το κορίτσι στο ξενοδοχείο, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ανήλικη, καθώς ήταν βαμμένη, με ψηλοτάκουνα και ύψος 1.70. «Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την ηλικία του παιδιού. Θα μπορούσε να ήταν εγγονή μας, παιδί μας και εγγονή μας. Δεν γνωρίζαμε την ηλικία του παιδιού» είπε και ανέφερε ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν.

 

Ποιος είναι ο περιβόητος «Ρουσλάν»

Την ίδια ώρα, άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ανάσυρση αρχείων και στοιχείων από τα κατασχεθέντα κινητά τηλέφωνα των τριών συλληφθέντων και πληροφορίες από την πρώτη κατάθεση που έδωσε η 14χρονη στη δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης «Το σπίτι του Παιδιού» στο Παλαιό Φάληρο, βρίσκονται στο κάδρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, στην υπόθεση μαστροπείας που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Παράλληλα, η αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες για να εντοπίσει αλλά και να συλλάβει έναν 23χρονο Γεωργιανό που φέρει το όνομα «Ρουσλάν» που φέρεται να είναι και ο τελευταίος βιαστής της ανήλικης.


Έχουν ήδη ζητήσει ενημέρωση από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να εντοπιστεί το στίγμα του και να οδηγηθεί για εξέταση κάτι που όπως λένε είναι ζήτημα χρόνου. Σύμφωνα με πληροφοριες, ο ίδιος μέσω οικείων του δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με τη μικρή, δεν συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της. Είπε πως τη γνώρισε μέσω ενός μυστηριώδους κοντού και παχουλού άνδρα με το όνομα «Αντώνης» ο οποίος ήταν γνωστός του μέσω Facebook, του συστήθηκε ως 17 ετών και αφού πέρασαν λίγες ώρες σε παραλία στον Ασπρόπυργο στη συνέχεια κατέληξαν σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας όπου απλά όπως λέει, διανυκτέρευσαν χωρίς να έρθουν σε επαφή και την επόμενη ημέρα μετέφερε τη μικρή στο ίδρυμα.



Τι είπε η 14χρονη για τις βιντεοσκοπήσεις των βιασμών 
Για τα βίντεο που τραβούσαν δυο από τους τρεις συλληφθέντες και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, φέρεται η 14χρονη να υποστήριξε πως θυμάται αυτά τα δυο πρόσωπα, όμως δεν γνώριζε ότι τη βιντεοσκοπούσαν. Η ίδια, μαζί με την επίσης ανήλικη αδελφή της, φιλοξενούνται στο ίδρυμα έπειτα από εισαγγελική εντολή, καθώς προέρχονται από ένα κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον. Οι αρχές ερευνούν εάν οι κατηγορούμενοι συνήθιζαν να «ψαρεύουν» ανήλικα κορίτσια, προκειμένου να τα εκπορνεύσουν, ενώ είναι πιθανό, προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητάς τους.


Διαβάστε ακόμα:

Εξέλιξη στην υπόθεση μαστροπείας 14χρονης στη Νέα Σμύρνη: Αναζητείται 4ος δράστης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This