«Βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα και μας έπαιρναν τηλέφωνο για χρέη» – Ξεσπά ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου

«Μέτρα επικοινωνιακά» και ελλιπείς ψυχολογική βοήθεια στους συγγενείς

Must Read

Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα και στήριξη για τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, με τον Μητσοτάκη να ανακοινώνει μετά από μέρες μέτρα ξεκάθαρα επικοινωνιακά, τα «κοράκια» κυνηγούν και από πάνω τους ανθρώπους που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους.

«Ανακοινώθηκαν επικοινωνιακά μια μέρα μετά την κηδεία του αδερφού μου. Ήμασταν ήδη σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση σαν οικογένεια. Και πολλά από αυτά τα μέτρα προσπαθούν να λύσουν προβλήματα που η οικογένειά μας τα είχε εδώ και πάνω από 10 χρόνια και ως έναν βαθμό οδήγησαν να είμαστε έτσι όπως είμαστε. Σε έναν βαθμό μπορεί να οδήγησαν και τον αδερφό μου να βρίσκεται σε εκείνο το τρένο. Χρέη, θέματα με μεταθέσεις, η δυσκολία για να βρεις δουλειά» ανέφερε μιλώντας στο Open o αδερφός του Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μάλιστα, όπως είπε ο Βαγγέλης Βλάχος, τη μέρα που κηδευόταν ο αδερφός του, δικηγορικό γραφείο καλούσε την οικογένεια για να εισπράξει χρέη: «Τη μέρα, τη στιγμή που βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα χτυπάει το τηλέφωνο του πατέρα μου, ήμασταν στο νεκροταφείο, και ήταν από ένα δικηγορικό γραφείο για να εισπράξουν τα χρέη. Είμαι 8 χρόνια εκτός Ελλάδας, είχα 5 χρόνια να δω τον αδερφό μου και δεν μπορούσα να τον κλάψω στο σπίτι γιατί μας το έχει πάρει η τράπεζα. Επομένως, όταν ξαφνικά, έχοντας περάσει όλα τα πάθη όλη την ταλαιπωρία, μετά από όλα αυτά η οικογένειά μας έχει φτάσει στο σημείο αυτό με τον θάνατο του αδερφού μου ξαφνικά ως δια μαγείας να λύνονται προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί με δίκαιο και σωστό τρόπο σε άλλες εποχές, εμάς μας καταρράκωσε. Ενδεχομένως άλλοι να μην το περνάνε έτσι άλλοι. Αλλά για μας θα το χαρακτήριζα σαν τον τελευταίο πειρασμό» είπε και πρόσθεσε για την περιβόητη ψυχολογική βοήθεια που έταξε η κυβέρνηση:

«Σε αρκετά μέλη από τις οικογένειες των θυμάτων, έχουν πάει κάποια μηνύματα από πενταψήφιο αριθμό, που λένε πατήστε το 3 για να συνδεθείτε”. Στέλνουν τα μηνύματα και σου ζητάνε να πάρεις τηλέφωνο … Πέρα από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα, έχει υπάρξει ένα τηλεφώνημα από το τμήμα ψυχικής υγείας. Εκείνη τη στιγμή πιστεύουμε πως το τηλεφώνημα βοήθησε την μητέρα μου αλλά μετά της είπαν πως ‘μπορείς να ξανατηλεφωνήσεις και αν δεν είμαι εγώ θα σε πάρει κάποια άλλη συνάδελφος’. Από προσωπική εμπειρία, από την απώλεια της κόρης μου, ξέρω πως κάτι τέτοιο δεν λειτουργεί, χρειάζεσαι ένα άτομο με προσωπική επαφή. Έστω ένα τηλεφώνημα μετράει» δήλωσε ο κ. Βλάχος.




Δείτε επίσης:

«Χαστούκι» στον Μητσοτάκη από τον αδερφό του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This