Κρήτη: «Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί», δηλώνει ο γιος του λυράρη που συνελήφθη για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου

Τι είπε στις Αρχές το θύμα του 66χρονου μουσικού, που βρήκε το θάρρος και το σθένος να μιλήσει, ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αποτρόπαια δράση του

Must Read

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ενός ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης, ιδίως από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε πως ο 66χρονος κατηγορούμενος, στη σύλληψη του οποίου προχώρησαν οι αρχές, είναι γνωστός λυράρης της Κρήτης.

Ο 66χρονος μουσικός, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε το παιδί απο τότε που ήταν 11 ετών, ήταν ένας άνθρωπος «υπεράνω υποψίας» για όσους τον γνώριζαν. Πάντα πρώτος στα κρητικά γλέντια, έδινε το «σύνθημα» με τη λύρα του. «Αυτό που βλέπαμε εμείς είναι ένας καλός και ήσυχος άνθρωπος και μια χαρά οικογένεια. Είμαι σε σοκ», λέει στο STAR συγγενής του 66χρονου λυράρη.

Από την πλευρά του, ο γιος του κατηγορούμενου, μιλώντας στο κανάλι, επιμένει για την αθωότητα του πατέρα του. «Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιος του λυράρη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 66χρονος μουσικός το 2018 πλησίασε το 11χρονο αγόρι, που είναι γιος φίλων του. Επί δύο χρόνια φέρεται να το παρενοχλούσε σεξουαλικά, ώσπου, το 2020 το εξανάγκασε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες του και βίντεο. Η διαστροφή του, όμως, φαίνεται πως δεν περιορίστηκε εκεί, αφού το πορνογραφικό αυτό υλικό το ανέβαζε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, o 66χρονος φέρεται να είχε δημιουργήσει τρία προφίλ στο όνομα του ανήλικου εν αγνοία του και, όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών, σε ρόλο μαστροπού, τού έκλεινε ραντεβού για να συνευρίσκεται με διάφορους άνδρες. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται ήδη τα ψεύτικα προφίλ του μουσικού, ενώ έχουν εντοπιστεί και 29 προφίλ στο Instagram, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και έναν 46χρονο γιατρό από το Ηράκλειο, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της Κρήτης και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συναντηθεί κι εκείνος με το παιδί. Ως εκ τούτου, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη δόθηκε εντολή ο εμπλεκόμενος γιατρός να τεθεί άμεσα σε αργία.

Από τις αρχές, εξάλλου, αναζητούνται ακόμη δύο φερόμενοι δράστες που συναντήθηκαν με τον ανήλικο, με όλα τα στοιχεία να φαίνεται πως οδηγούν σε ένα ακόμη κύκλωμα παιδεραστίας, που θυμίσει σε πολλά εκείνο του Κολωνού, με εγκληματικό εγκέφαλο τον Ηλία Μίχο.




Ο ανήλικος βρήκε τη δύναμη να μιλήσει

«Να ανοίξουν τα στόματα» προτρέπει τα παιδιά που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό, ο ανήλικος που είχε πέσει θύμα του 66χρονου λυράρη, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να φοβούνται, αλλά να “σπάσουν” την σιωπή τους», καθώς «τότε μόνο θα μπορέσουν να ηρεμήσουν πραγματικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, ο ανήλικος δηλώνει ότι βρήκε το θάρρος και το σθένος να μιλήσει, ώστε να αποκαλυφθεί όλη η δράση του εν λόγω κατηγορουμένου, έχοντας ως κίνητρο και την προστασία των συνομηλίκων του, πιθανολογώντας ότι υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματα. Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία, παρά το αρχικό σοκ, δεν δίστασε να ζητήσει την συνδρομή των αρχών, ώστε να μάθει τι συμβαίνει στο παιδί της.

Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο. Αμέσως πήγε στην Ασφάλεια Ηρακλείου, οπότε και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της δυσώδους υπόθεσης. Οι αποκαλύψεις ήταν δυσβάστακτες για τα όσα υπέμενε, ωστόσο, και οι δυο γονείς του είναι, πλέον, αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή τη νοσηρή ιστορία με θύματα ανήλικα παιδιά.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση», είναι το μήνυμα της μητέρας μέσω του cretalive.gr, με την ίδια να τονίζει πως το ζητούμενο για την ίδια και την οικογένεια της δεν είναι η δημοσιότητα, καθώς προέχει η προστασία του παιδιού τους. Από ‘κει και πέρα, όμως, θα πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να βρεθούν οι υπαίτιοι πίσω από τα κάγκελα.

«Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» υποστηρίζει και απευθύνει έκκληση στους γονείς να ελέγχουν διαρκώς τα παιδιά τους, ως προς τα κινητά τους τηλέφωνα, το διαδίκτυο και το ημερήσιο πρόγραμμα τους, στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους.




Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της οικογένειας του ανηλίκου, Έφη Σωμαρά και Γεώργιος Κοκοσάλης, ζητούν από τα ΜΜΕ «να μην δημοσιοποιηθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στοιχεία “φωτογραφικά” της ταυτότητας του ανηλίκου, προστατεύοντας τον από ενδεχόμενη δευτερογενή θυματοποίησή του».

«Υπενθυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος, λόγω της ιδιότητάς του (καλλιτέχνης και δάσκαλος κρητικής μουσικής) ερχόταν σε συχνή επαφή με πολλά παιδιά. Εφιστούμε, λοιπόν, την προσοχή σε όλους τους γονείς και τούς προτρέπουμε να μιλήσουν στα παιδιά τους κι αν διαπιστώσουν οιαδήποτε ένδειξη, να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές», καταλήγουν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This