«Λυτρώθηκα» – Το μήνυμα του 15χρονου που τον βίαζε και τον εξέδιδε ο λυράρης

To μήνυμα που στέλνει το ανήλικο αγόρι στα παιδιά που φοβούνται να μιλήσουν

Must Read

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η νέα υπόθεση βιασμών και μαστροπείας ενός 15χρονου αγοριού, από τον 66χρονο λυράρη, στην Κρήτη.

Ο κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση και μαστροπεία του ανήλικου αγοριού πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο 15χρονος λέει ψέματα.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γεώργιος Κοκοσάλης μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, μετέφερε το μήνυμα του 15χρονου, ο οποίος παροτρύνει τα παιδιά που έχουν ζήσει τη φρίκη να μιλήσουν και να νικήσουν τον φόβο τους:

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!», είναι το μήνυμα του αγοριού.

Από πλευράς της η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά: «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» είπε η μητέρα του 15χρονου.

Κόσμος στα δικαστήρια

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου την ώρα που γινόταν η μεταφορά του 66χρονου κατηγορούμενου

Με σκυμμένο το κεφάλι και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο γνωστός λυράρης οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου στο γραφείο του εισαγγελέα. Μάλιστα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Ενώ έχει ταυτοποιηθεί για την υπόθεση ένας ακόμη άντρας 46 ετών.


Ο διεστραμμένος μουσικός μπήκε κρυφά από την πίσω πόρτα. Φορούσε μαύρα ρούχα, καπέλο και μάσκα, προσπαθώντας να κρύβει το πρόσωπό του. Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, ο 66χρονος Τ.Ρ. φέρεται να προσέγγιζε επί δύο χρόνια, από το 2018, το 11χρονο τότε, αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

 



Επιπλέον ο 66χρονος φέρεται να κακοποιούσε το παιδί και το φωτογράφιζε είτε γυμνό είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και σελίδα στο ίντερνετ από όπου «έψαχνε» παιδοβιαστές. Αναζητούνται κι άλλα άτομα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, καθώς φέρονται κι αυτά να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά τον ανήλικο – ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι χρήστες πλατφόρμας, μέσω της οποίας ο 66χρονος φέρεται να εξέδιδε το παιδί.

 






Το παρελθόν του κατηγορούμενου 

Δεν έπεσαν από τα σύννεφα οι αστυνομικοί για τον 66χρονο Κρητικό καλλιτέχνη που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού αλλά και ότι τό εξέδιδε, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, και στα τέλη του 2022 είχε κληθεί να καταθέσει στην Ασφάλεια Ηρακλείου για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανήλικου κοριτσιού. Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου αγοριού που έπεσε θύμα του λυράρη, Γιώργος Κοκοσάλης, ο 66χρονος είχε κληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ασφάλεια Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κορίτσι.

 

Στο «κάδρο» της υπόθεσης, εκτός από τον λυράρη και τον γιατρό από τον οποίο δε φαίνεται να προκύπτει κακοποίηση, σύμφωνα με τον κ.Κοκοσάλη, έχουν μπει άλλα δύο άτομα που φέρεται να έχουν κακοποιήσει το παιδί, ωστόσο δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Ως προς τη δράση του 66χρονου λυράρη, φέρεται να είχε «ανεβάσει» σε πλατφόρμα γνωριμιών, τρία διαφορετικά προφίλ για τον ανήλικο στα οποία ήταν αναρτημένο πορνογραφικό υλικό. Ωστόσο, δεν προκύπτει φιλία με την οικογένεια, ούτε σχέση με το παιδί ως δάσκαλος λύρας, αλλά λόγω της κοινωνικής προσβασιμοτητάς του φέρεται, σε κάποια χρονική στιγμή, να γνώρισε το παιδί. 

 

 






Πρόκειται, είπε ο κ. Κοκοσάλης, για μια υπόθεση με πολύ μεγάλη «ουρά», ενώ ο ίδιος εικάζει ότι εμπλέκονται κι άλλα άτομα και αυτός είναι και ο λόγος που απευθύνεται ευρεία έκκληση προς όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να μιλήσει. Ο γνωστός δικηγόρος εκτιμά ότι κι άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα του λυράρη, ο οποίος είχε πρόσβαση σε ανήλικα λόγω και της ιδιότητας του δασκάλου μουσικής. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023. 

 




Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This