Οριστικά εκτός φυλακής ο μεσίτης που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου!

Δικηγόρος οικογένειας: «Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή»

Must Read

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό από τη δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου νέου, Άννυ Παπαρούσου, ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή (για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης) η οποία στη συνέχεια του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο και έμεινε ελεύθερος, καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση που άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευδοκία Πούλου τον Ιανουάριο στην απόφαση της αποφυλάκισης του.

«Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης. Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ.Παπαρούσου.

Ολόκληρη η δήλωσή της:

«Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τη αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά που κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζαχαρία Κωστόπουλο.
Ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή.
Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης.
Επί της ουσίας, δύο μήνες φυλακή εξέτισε ο ευνοημένος αυτός κατηγορούμενος.
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική διάθεση του ελληνικού δικαστικού συστήματος απέναντι στον αγώνα για απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης.
Έξι αρχικοί κατηγορούμενοι, δύο κατάδικοι, κανείς στη φυλακή.
Είθε το κριτήριο που εισήγαγε η απόφαση αυτή να εφαρμοζόταν και στα δικαστήρια που κρίνουν τις αναστολές εκτελέσεως ποινών των φτωχών, των ασθενών και των πολιτικών κρατουμένων.»
Άννυ Παπαρρούσου
Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This