Ντροπή: Πήγε να γεννήσει στο νοσοκομείο της Λέρου και δεν είχε… αναισθησιολόγο!

Απίστευτη περιπέτεια για 28χρονη έγκυο, αφού ούτε ασθενοφόρο δεν υπήρχε

Must Read

Δεν υπάρχουν λόγια για τα όσα συμβαίνουν στα περιφερειακά νοσοκομεία και ειδικά σε εκείνα των νησιών μας, με τους κατοίκους να κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο υπουργό, Θάνο Πλεύρη, θα πρέπει προφανώς να του χρωστάμε και ευγνωμοσύνη.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το περιστατικό που συνέβη στη Λέρο με 28χρονη έγκυο, που πέρασε απίστευτη περιπέτεια για να φέρει στη ζωή το μωρό της.

Η 28χρονη γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο της Λέρου να γεννήσει με προγραμματισμένη καισαρική, αλλά εκεί την ενημέρωσαν ότι η μοναδική αναισθησιολόγος του νησιού… έλειπε σε άδεια!

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια ολόκληρη Οδύσσεια, για να φτάσει έγκαιρα η έγκυος στην Κάλυμνο να γεννήσει και να μην υπάρξει κίνδυνος ούτε για την ίδια, ούτε για το μωρό της.

«Να σας πω κάτι; Ο μαιευτήρας και ο πατέρας του παιδιού πήγαν με βάρκα, που ταΐζει ιχθυοκαλλιέργεια στην Κάλυμνο. Το καταλαβαίνετε; Γι’ αυτό σας λέω τριτοκοσμική χώρα είμαστε», δήλωσε ο πατέρας της στο Mega και την εκπομπή «Live News».




Και συνεχίζει ο πατέρας της 28χρονης: «Κατά τύχη είχε έρθει ένα ελικόπτερο για άλλη διακομιδή μεταναστών από Λέρο προς τη Ρόδο και παρακαλέσαμε, να ’ναι καλά ο γιατρός του ΕΚΑΒ και ο γυναικολόγος μας με τον μαιευτήρα, οργανώσανε το νοσοκομείο της Καλύμνου και μας περίμενε και το άφησε το περιστατικό, την κόρη μου, στην Κάλυμνο και μετά συνέχισε για τη Ρόδο».

Όμως η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει, αφού μόλις κανονίστηκε η αεροδιακομιδή, έμαθαν πως δεν υπάρχει ασθενοφόρο να μεταφέρει την έγκυο στο ελικοδρόμιο!

«Το χειρότερο; Τυγχάνει να είμαι μέσα και να μην έχουμε ασθενοφόρο δεύτερο να μεταφέρει το παιδί μου στο αεροδρόμιο. Και το μετέφερα με το ιδιωτικό μου όχημα. Με περίμενε ο γιατρός του ΕΚΑΒ να πάω το παιδί μου. Το καταλαβαίνετε; Τι περάσαμε, τι ψυχολογικό», κατέληξε ο πατέρας της 28χρονης.

Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, παραδέχτηκε πως «το ένα ασθενοφόρο είχε πάει σε έκτακτο περιστατικό. Υπάρχει δεύτερο αλλά δεν υπάρχει πλήρωμα να το οδηγήσει».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This