Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παρ’ ολίγον τραγωδία στο 18ο δημοτικό σχολείο του Βόλου

Έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι πάνω σε θρανία – Προβλήματα συντήρησης σε πολλά σχολεία καταγγέλλουν οι γονείς

Must Read

Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα στα σχολεία, καθώς η κατάσταση στα περισσότερα είναι άσχημη, με τις εργασίες συντήρησης να απουσιάζουν. Το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων που συνέβη προχθές το πρωί στο 18ο δημοτικό σχολείο Βόλου, καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τη σοβαρότητα της κατάστασης, την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας «κοιμάται» και ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

Η παρ’ ολίγον τραγωδία, αφού οι σοβάδες έπεσαν πάνω σε θρανία της ΣΤ τάξης (ευτυχώς τα παιδιά δεν είχαν επιστρέψει ακόμα από το διάλειμμα), προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Ανηλίκων Βόλου, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε σε πταισματοδίκη.

Θα εξεταστεί αν υπήρξε το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, προς κάθε υπεύθυνο, ενώ καταθέσεις θα ληφθούν από τη διευθύντρια του σχολείου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, από δασκάλους και από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr η Ένωση Γονέων Δήμου Βόλου, κάνει λόγο για πολλά σχολεία της περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα συντήρησης.

«Στην αίθουσα που έπεσε ο σοβάς, έπεσε σήμερα κι άλλο κομμάτι στην ίδια αίθουσα και οι τεχνικές υπηρεσίες έκαναν έλεγχο και έπεσε και στην διπλανή και περιμένουμε να μας πουν εάν είναι ασφαλείς οι αίθουσες ή όχι», είπε χθες  χαρακτηριστικά η Λίλα Μωραΐτου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα. Σύμφωνα με την κ. Μωραΐτου, «το 2016 είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό, είχαν κινηθεί τότε, προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα, το είχαν διορθώσει και πιστεύαμε ότι ήταν όλα καλά. Σήμερα δεν έγινε μάθημα , τα πήραμε τα παιδιά. Κάποια παιδιά που έχουν μείνει, τα πήραν οι δάσκαλοι και τα έβαλαν σε μια ασφαλή αίθουσα. Περιμένουμε να βγει η απόφαση από τον Δήμο Βόλου και να μας πουν εάν είναι ασφαλές το σχολείο».

Ο Σύλλογος ζήτησε να μην λειτουργήσει το σχολείο, καθώς υπάρχει και το κενό για τις διακοπές του Πάσχα και ζητά να γίνουν τα μαθήματα μέσω Webex ώστε να επανέλθουν τα παιδιά μετά τη διακοπή και να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες.

*φωτογραφίες: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This