Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τι διεκδικούν

Το κύριο αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Must Read

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους δήμους αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το κύριο αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Περίπου στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν  έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και τελικά προς το υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Στην ανακοίνωσή τους για την απεργία αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. διεκδικούν την κατάργηση της απαράδεκτης και επαίσχυντης «Διάταξης Βορίδη» για την υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων και την ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης κατά Αιρετών που υπερασπίζονται την Διοικητική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μη ασκώντας ένδικα μέσα όσον αφορά σε κάθε είδους διεκδικήσεις εργαζομένων.

Η αντίδραση στα σχέδια εξόντωσης των εργαζομένων, οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, είναι επιτακτική και μονόδρομος « αναφέρουν μεταξύ αλλων στην ανακοίνωση τους και τονίζουν πώς «οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές και επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του με σκοπό την σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών των Δήμων.

Η αντίδραση στα σχέδια εξόντωσης των εργαζομένων, οικονομικά,εργασιακά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, είναι επιτακτική και μονόδρομος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε κυβέρνηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να στοχοποιούν Αιρετούς γιατί τολμούν απλά να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολιτών τους, αναγνωρίζοντας πώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές και επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του με σκοπό την σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών των Δήμων».

Οι εργαζόμενοι στους δήμους διεκδικούν να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων, την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

Δείτε βίντεο:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This