Απίστευτα πράγματα στο Βενιζέλειο: Προσέλαβαν ειδικευόμενο… κατά λάθος!

Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στο υπουργείο Υγείας

Must Read

Ψάχνει να βρει το δίκιο του ειδικευόμενος γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που προσλήφθηκε… κατά λάθος και βρέθηκε τελικά απολυμένος!

Ο ειδικευόμενος γιατρός Μάνος Τσιλιμιγκουνάκης κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Από εκεί τα δικαιολογητικά μεταβιβάστηκαν στο υπουργείο Υγείας, για να εγκριθεί η πρόσληψη στο νοσοκομείο επιλογής του ιατρού, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Βενιζέλειο. Σημειώνεται πως αν υπάρχει κενή θέση σε νοσοκομείο, δρομολογείται η διαδικασία του διορισμού από το υπουργείο Υγείας.

Ο γιατρός προσελήφθη κανονικά πριν από περίπου δυόμιση μήνες ως γενικός/οικογενειακός γιατρός προκειμένου να κάνει την ειδικότητά του. Έλα όμως που τελικά βρέθηκε απολυμένος!

Και αυτό γιατί η πρόσληψη έγινε… εκ παραδρομής! Όπως αναφέρει το cretalive, ο γιατρός πληρώθηκε κανονικά για το διάστημα που εργάστηκε (δύο μήνες αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Βαρβάρας και ένα μήνα στην Α’ Παθολογική κλινική στο Βενιζέλειο) και ξαφνικά τον κάλεσαν στο Γραφείο Προσωπικού.

Εκεί έμαθε έκπληκτος πως είχε γίνει… λάθος στην πρόσληψή του, γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, που ενέκριναν τον διορισμό του, δεν έλαβαν υπόψιν ΦΕΚ το οποίο είχε δημοσιευθεί στις 24 Μαρτίου του 2020. Με το συγκεκριμένο ΦΕΚ γίνεται αλλαγή στο οργανόγραμμα του Βενιζέλειου νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι θέσεις των ειδικευόμενων της γενικής ιατρικής κατά μία, από 20 έγιναν 19.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο ειδικευόμενος: «Με αυτή την αιτιολογία, ότι υπήρξε το διοικητικό λάθος και αγνοήθηκε το εν λόγω ΦΕΚ, αιτούνται την απόλυση μου διότι δεν υπάρχει επί της ουσίας η οργανική θέση στην οποία φαίνομαι διορισμένος. Η πρώτη προφορική ενημέρωση έγινε την Δευτέρα 27 Μαρτίου. Προφανώς αιτήθηκα επίσημη γραπτή ενημέρωση επί του θέματος. Επί τρεις ημέρες πήγαινα στη δουλειά σε καθεστώς επισφάλειας, δηλαδή χωρίς να μου έχει κοινοποιηθεί επίσημο έγγραφο με τα νέα δεδομένα. Στις 30 Μαρτίου ο κ. Διοικητής υπέγραψε την διακοπή της σύμβασης με την αιτιολογία ότι η θέση δεν ήταν κενή, δόθηκε ως κενή εκ παραδρομής, όπως αναφέρει το επίσημο έγγραφο».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο cretalive, αναζητείται λύση στο ζήτημα της «εκ παραδρομής» πρόσληψης και στη συνέχεια της απόλυσης του ειδικευόμενου γιατρού Μάνου Τσιλιμιγκουνάκη. Αλλά μέχρι τότε ο γιατρός θα μείνει χωρίς δουλειά, λόγω… λάθους ένα σωρό εμπλεκομένων αρμόδιων φορέων του υπουργείου Υγείας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This