Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών: Διόρθωσαν την παρανομία μετά την αποκάλυψη του newsbreak για τον ορισμό της Ρουμπίνης Λεονταρή

Must Read

Αποκαταστάθηκε η τάξη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών, μετά τη διόρθωση της απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία είχε οριστεί ως μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ιατροδικαστών, η ιατροδικαστής Β Τάξεως Ρουμπίνη Λεονταρή, αντικαθιστώντας τον αρχαιότερο ιατροδικαστή Α Τάξεως και προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλία Μπογιόκα, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr, στις 24 Μαρτίου ορίστηκαν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Ιατροδικαστών ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αθήνας Νίκος Καρακούκης και αναπληρώτρια του η Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία ήταν κατά το παρελθόν υποψήφια βουλευτή με το ΛΑΟΣ και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και για να οριστεί η κ. Λεονταρή απομακρύνθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ο αρχαιότερος, με εμπειρία άνω των 30 ετών, ιατροδικαστής Α τάξεως Ηλίας Μπογιόκας.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης εκδόθηκε κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 9 του Ν. 3772/2009 που ρητά προβλέπει πως στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο επιλέγονται ιατροδικαστές Α` τάξης και αν δεν υπάρχουν ιατροδικαστές Α` τάξης, τότε ορίζονται ιατροδικαστές Β` τάξης. Στην προκειμένη περίπτωση με την επιλογή της ιατροδικαστού Β Τάξεως Ρ. Λεονταρή παραγκωνίστηκαν οι ιατροδικαστές Α Τάξεως Ηλ. Μπογιόκας και Σουλτάνα Μαριανού.

Η μεθόδευση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλία Μπογιόκα ο οποίος, όπως αποκάλυψε χθες το newsbreak.gr, έστειλε υπηρεσιακό έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με το οποίο ζητούσε εξηγήσεις για την ανατροπή της ιεραρχίας.

«Έχει ανατραπεί και για ποιους λόγους η ιεραρχική δομή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, οπότε οι αρχαιότεροι ιατροδικαστές Α Τάξεως θα κρίνονται από ιατροδικαστή Β Τάξεως”, επισήμαινε στην αναφορά του και συμπλήρωνε επικαλούμενος την κοινή λογική: “Είναι μάλλον άκομψο το φαινόμενο αυτό, διότι είναι αδύνατο και κόντρα στην κοινή λογική να κρίνεται πχ ο στρατηγός από συνταγματάρχες».

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από το newsbreak.gr αλλά και την επιστολή του κ. Μπογιόκα, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αναδιπλώθηκαν και «ανέκρουσαν πρύμναν», τροποποιώντας την επίμαχη απόφαση. Με νεότερη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αντικαθίσταται η Ρουμπίνη Λεονταρή από τον Ηλία Μπογιόκα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών. Και σκάνδαλο με τις ταριχεύσεις Με αφορμή την υπόθεση της παράνομης σύνθεσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Ιατροδικαστών, ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν ιατροδικαστές, Γιάννης Απατσίδης θέτει ενώπιον των ευθυνών του τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, καταγγέλλοντας στο site μας παράνομες ταριχεύσεις σε Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες της χώρας.

«Όσο για τις ταριχεύσεις, μπορεί να μας πει ο κύριος Τσιάρας ποιοι ιατροδικαστές χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους για να συνεχίζουν να ασκούν ιδιωτικό έργο;», διερωτήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, απευθυνόμενος δημόσια στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης:

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση υποψήφιας του ΛΑΟΣ και του κόμματος της Ντόρας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών

Με… άρωμα εκλογών το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This