Β. Κικίλιας: «Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε από αρχές Μαρτίου» – Τι ισχύει για τις συμβάσεις

Τι είπε σχετικά με την συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους του τουρισμού

Must Read

Αναφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού και τις προσδοκίες από την φετινή σεζόν έκανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Πρέπει να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και το βλέπουμε αυτό με τον ελληνικό τουρισμό τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν γεμάτοι από το Πάσχα των Καθολικών, τις Απόκριες, την 25η Μαρτίου, τα Χριστούγεννα. Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει τουριστική δραστηριότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον εμπορικό κόσμο, στην μέση ελληνική οικογένεια, στους μικρομεσαίους» είπε αρχικά ο υπουργός και συνέχισε:

«Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου. Για εμάς πολύ πιο νωρίς. Η πρώτη πτήση ήρθε στη Ρόδο στις 11 Μαρτίου, αρχές Μαρτίου στην Κρήτη, αύξηση 20% στην κρουαζιέρα δεν έχει σταματήσει από τον Ιανουάριο. Η πρώτη πτήση απευθείας από Αμερική, 10 πτήσεις απευθείας από τον Καναδά από 1η Μαΐου, πέντε είναι τώρα μέσα στον Απρίλιο. Άνοιξε η Κίνα και η Αυστραλία που ήταν κλειστές αγορές για εμάς».

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα είναι στις πρώτες προτιμήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης. «Έχουμε νέες αγορές από τη Μέση Ανατολή, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία. Το στοίχημά μας είναι πλέον και η Ινδία. Ο τουρισμός μας δεν είναι κάτι έξω από την οικονομία είναι η βαριά μας οικονομία, είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Από αυτό στηριζόμαστε και έχουμε υπερπλεονάσματα όλη η ελληνική κοινωνία. Στηρίξαμε την πολιτεία στις περιόδου κρίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Πάσχα και συμβάσεις εργαζομένων

Ο υπουργός Τουρισμού σχολίασε και την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, αλλά και τις συμβάσεις των εργαζομένων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες ενδιαφέρονται για την ευημερία τους, την οικογένειά τους, τα παιδιά τους και για τα προς το ζην. Είναι ψέμα ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ανάπτυξη από τον τουρισμό; Πέρσι φέραμε 17,6 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία από τον τουρισμό. Με αυτόν τον τρόπο κινήθηκε η Ελλάδα και είχαμε ανάπτυξη και κινείται η λαϊκή οικονομία» σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα επεκταθεί η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους του τουρισμού, ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε: «10,5% αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων για τα επόμενα 2 χρόνια δεν είναι αμελητέα ποσότητα, είναι σημαντικό και καλώς το έκαναν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι με την συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία νομίζω πως θα γίνει υποχρεωτική και θα αφορά όλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This