Το «κόλπο» που κάνουν οι αριστερές μέλισσες για να ρίξουν τις θηλυκές

Must Read

Και τι δεν κάνουν οι αρσενικές μέλισσες ορχιδέας για να «ρίξουν» τις θηλυκές! Μέχρι και το καλύτερό τους άρωμα βάζουν για να αρέσουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες να ζευγαρώσουν, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Η μελέτη, που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology» ερευνητές από το Ruhr-Universitat Bochum της Γερμανίας, ανέλυσε τη συμπεριφορά των λεγόμενων «μελισσών ορχιδέας». Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος μέλισσας που ζει στη Βραζιλία και την Κόστα Ρίκα, αλλά διαφέρει από τις υπόλοιπες μέλισσες, καθότι δεν ζει σε αποικίες, αλλά το πολύ σε ζευγάρια αρσενικού – θηλυκού.

Μέσα από πειράματα στο εργαστήριο οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι «προφουμαρισμένες» αρσενικές μέλισσες ορχιδέας ήταν πιο πιθανό να βρουν ταίρι από τους ανταγωνιστές τους στο ζευγάρωμα πάνω στους οποίους οι επιστήμονες δεν είχαν βάλει άρωμα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εξωτερικά αρώματα πάνω στις αρσενικές μέλισσες αποτελούν ισχυρό ερωτικό κάλεσμα για τις θηλυκές.

Για αυτό, στη φύση τα πιο έξυπνα αρσενικά πριν αρχίσουν το «φλερτ» φρόντιζαν να επισκεφτούν τα «αρωματοποιία» της φύσης, που δεν είναι άλλα από τα λουλούδια. Μάλιστα, για να πετύχουν το «τέλειο» άρωμα, που θα ξεχώριζε από τα αρώματα των άλλων αρσενικών τα οποία θα είχαν την ίδια… ιδέα, πήγαιναν σε διαφορετικά λουλούδια, συνέλεγαν το άρωμά τους με τα πόδια και το αποθήκευαν σε ειδικά σημεία των ποδιών, που οι ερευνητές παρομοιάζουν με τσέπες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This