ΜΕΘ, ακρωτηριασμοί και εγκαύματα: Ο «μαύρος» απολογισμός των βεγγαλικών και των κροτίδων

Τέσσερα παιδιά μεταξύ των τραυματιών

Must Read

Το έθιμο –για κάποιους- των βεγγαλικών και των κροτίδων τις ημέρες του Πάσχα, εκτός από αμφιλεγόμενο, μπορεί να χαρακτηριστεί και ματωμένο.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι οκτώ τραυματισμοί, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, ιδιαίτερα σοβαροί, ενώ μεταξύ των τραυματιών, υπάρχουν και τέσσερα παιδιά

Ανήλικοι ακρωτηριάστηκαν και ένας 27χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, για ποιο λόγο; Ουδείς έχει πειστική απάντηση και δεν υπάρχει κιόλας.




Τέσσερις νεαροί τραυματίστηκαν λίγο μετά την Ανάσταση προσπαθώντας να πυροδοτήσουν βεγγαλικά. Το αποτέλεσμα: Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, ένας 27χρονος της παρέας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση (με τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο), ενώ οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

Ένας 13χρονος υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δακτύλων στο ένα του χέρι και έχει και εγκαύματα στο πρόσωπο. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων, όπου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή. Όπως είπε η οικογένειά του, ένα άλλο παιδί του πέταξε μια κροτίδα και προσπαθώντας να την αποφύγει, ο 13χρονος τραυματίστηκε.

Ένας 14χρονος διεκομίσθη επίσης στο νοσοκομείο Παίδων έχοντας υποστεί πολλαπλά εγκαύματα –από κροτίδα- ενώ έχει σοβαρά τραύματα στα χέρια, με το αριστερό του άκρο να έχει χάσει τα τέσσερα από τα πέντε δάχτυλα.

Ένα κοριτσάκι επτά ετών είδε βεγγαλικό να σκάει δίπλα του, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα λόγω της φλόγας που κινήθηκε ανεξέλεγκτη προς τον κόσμο. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο του παιδιού.

Οκτάχρονος προσπάθησε να ανάψει κροτίδα που βρήκε έξω από ναό, αλλά αυτή έσκασε στα χέρια του. Έχει υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου του χεριού και θλαστικό τραύμα στην παλάμη.







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This