Σοκαριστική καταγγελία: «Εξόριστο» παραμένει βρέφος, που χειρουργήθηκε και σώθηκε στην Πόλη

Ελληνικά νοσοκομεία αρνούνται τη νοσηλεία σε παιδάκι το οποίο δεν αναλάμβαναν εδώ και οι γονείς αναγκάστηκαν να πάνε στην Τουρκία

Must Read

Με τον χειρότερο τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, αφού σε ρόλο «ντίλερ» συμφερόντων αφήνει στο έλεος του Θεού ασθενείς, ακόμη κι αν πρόκειται για νεογέννητα μωρά, με συνέπειες καθοριστικές για τη ζωή τους.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Ο Φώτης Δήμου και η σύζυγός του Βέρα Μυστρίδου αποτελούν χαρακτηρστικό παράδειγμα, αφού το μωρό τους παραμένει «εξόριστο» στην Κωνσταντινούπολη, επειδή κανένα νοσοκομείο της χώρας μας δεν το δέχεται.

Ολα άρχισαν για εκείνους πριν από πέντε μήνες, όταν ήρθε στη ζωή το αγοράκι τους. Την ευτυχία του ζευγαριού σύντομα επισκίασε το πρόβλημα υγείας του νεογέννητου, αφού διαγνώστηκε με προβλήματα στην καρδιά.

«Γέννησα στο Ιπποκράτειο, αλλά λίγες ημέρες μετά το αγοράκι μας διασωληνώθηκε στο Παίδων “Αγία Σοφία”. Διαγνώστηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και νοσηλεύτηκε για 4,5 μήνες. Μας ενημέρωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί, όμως δεν το αναλάμβανε κανείς» είπε αποκλειστικά στην «Espresso» η μητέρα και συνέχισε:

«Μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό να κάνει το παιδί την επέμβαση και όταν υπογράψαμε, τελικά δεν το αναλάμβαναν. Δεν είχαν το απαραίτητο μηχάνημα, είπαν. Δηλαδή δεν διαπίστωσαν νωρίτερα ότι δεν έχουν τον εξοπλισμό για ένα τόσο σημαντικό χειρουργείο; Φοβόντουσαν όλοι να την κάνουν. Μας έβρισκαν δικαιολογίες και μας έκλειναν την πόρτα. Γνωρίσαμε έναν εξαιρετικό καθηγητή, που πήρε την απόφαση να μας αναλάβει. Μάλιστα, είχαμε καθυστερήσει τόσο, που το παιδί έπαθε δύο φορές ανακοπή. Ωστόσο, ακόμη και τότε τα νοσοκομεία δεν δέχονταν να μπει μέσα ο ιδιωτικός γιατρός και να χειρουργήσει το παιδί, με δική του ευθύνη. Και έτσι βρεθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη, μην έχοντας άλλη επιλογή».

«Αν δεν γίνει η αεροδιακομιδή σήμερα, θα πρέπει να πληρώνουμε 2.500 για κάθε 24ωρο που περνά»

Οπως εξήγησε η ίδια, έπρεπε να συγκεντρωθούν 49.000 ευρώ, για τον λόγο αυτό ζήτησαν τη βοήθεια του οργανισμού «Πράξη Αγάπης». Ετσι, στις 2 Απριλίου το αγοράκι μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Κωνσταντινούπολη και δύο ημέρες αργότερα υποβλήθηκε στην επέμβαση, η οποία πήγε ανέλπιστα καλά.

«Ο γιατρός μάς διαβεβαιώνει πως μπορούμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα, αλλά δεν μας δέχεται κανένα νοσοκομείο. Το Παίδων βρίσκει δικαιολογίες ότι δεν έχει διαθέσιμες κλίνες και πως μία και μοναδική που παραμένει κενή είναι για έκτακτα περιστατικά. Το Ωνάσειο είπε πως δεν μας αναλαμβάνει. Είμαι σίγουρη ότι φοβούνται» επεσήμανε η γυναίκα και κατέληξε λέγοντας:

«Το θέμα είναι ότι σήμερα λήγει το “πακέτο” που μας έχει εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ και τυπικά πρέπει να γίνει η αεροδιακομιδή μέχρι το μεσημέρι. Διαφορετικά από σήμερα το βράδυ θα πρέπει να καταβάλλουμε 2.500 ευρώ για κάθε 24ωρο που περνά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν το δέχονται. Δεν έχουμε λάβει κανένα επίσημο έγγραφο. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και χρειάζεται να νοσηλευτεί για 2-3 βδομάδες μέχρι να αποσωληνωθεί και να μάθει να τρώει. Ο σύζυγός μου είναι στην Κατερίνη με το άλλο μας παιδί, ένα κοριτσάκι 11 ετών, κι εγώ εδώ. Εχουμε εγκλωβιστεί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι ένα Ελληνόπουλο που το έχουν αφήσει στην τύχη του σε μια ξένη χώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This