Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δράστες της επίθεσης στην Ακρόπολη

Must Read

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα οι δύο 17χρονοι που κατηγορούνται πως επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 18χρονο Δημήτρη, στην Ακρόπολη, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν βαριά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Τετάρτη και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Πιο συγκεκριμένα, στον έναν εκ των δύο, που φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε τον 18χρονο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ και στους δύο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η μητέρα του 18χρονου, που βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, ξεσπά: «είναι τρομακτικό αυτό που έγινε. Κάτι πρέπει να γίνει και δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό που έγινε, δεν γίνεται να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε μια βόλτα».

Το χρονικό

Το ανατριχιαστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, όταν ο 18χρονος μαζί με την παρέα του έκαναν μια βόλτα στην περιοχή της Ακρόπολης. Η παρέα καθόταν σε ένα πεζούλι, όταν τον πλησίασαν οι δύο 17χρονοι που ζήτησαν το κινητό και την τσάντα του. Το θύμα αντιστάθηκε και τότε ο δράστης το μαχαίρωσε στον λαιμό και στην κοιλιά.

Η υπόλοιπη παρέα ξεκίνησε να τους κυνηγά και κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν. Πρόκειται για τον 17χρονο Αρμπέρ Μ., που είχε απασχολήσει τις Αρχές και πριν από έναν χρόνο, ως μέλος συμμορίας ανηλίκων που είχε ληστέψει με την απειλή μαχαιριών στις 8 Φεβρουαρίου 2022 παρέα παιδιών στους Αγίους Αναργύρους. Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί αργότερα και είχε υποβληθεί δικογραφία, στην οποία είχε προκύψει η συμμετοχή του 16χρονου τότε στη συμμορία ανηλίκων που διέπραττε ληστείες.

Συνεργός του ήταν ο 17χρονος Κ.Ν., ο οποίος ήταν τσιλιαδόρος το βράδυ στη ληστεία στην Ακρόπολη, στη διασταύρωση των οδών Πανός και Πολυγνώτου, όπου έκανε βόλτα ο 18χρονος Δημήτρης μαζί με ακόμα τέσσερις φίλους του. Εκείνος συνελήφθη την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται, πως ο 18χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταύρος».

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This