Ούρησαν και αφόδευσαν μέσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο Κρήτης!

Must Read

Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν άνοιξαν τον χώρο ξανά την προηγούμενη Δευτέρα, μετά την αργία του Πάσχα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο διάστημα που το μουσείο ήταν κλειστό κάποιος ή κάποιοι έσπασαν την πόρτα που βρίσκεται στη βορινή είσοδο, μπήκαν μέσα και βανδάλισαν τον χώρο με ένα αηδιαστικό τρόπο καθώς ούρησαν και αφόδευσαν σε διάφορα σημεία!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντής του μουσείου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Πουλακάκη έβγαλαν εκτός λειτουργίας κλιματιστικά μηχανήματα και έκλεψαν χαλκό. Στο χώρο βρέθηκαν και παρατημένα παπούτσια!

Τελικά, το μουσείο έμεινε κλειστό και την Δευτέρα και άνοιξε την Τρίτη με παρουσία φύλακα καθώς η πόρτα δεν είχε επιδιορθωθεί. Την Δευτέρα έγινε και καταγγελία στην αστυνομία.

Ο κ. Πουλακάκης εξέδωσε ανακοίνωσε σχετικά με το περιστατικό εκφράζοντας την λύπη του που το μουσείο γίνεται στόχος βανδαλισμών.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στεγάζεται, όπως είναι γνωστό, στο κτίριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και αποτελεί ένα από τα κτίρια-σήματα κατατεθέν της πόλης. Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του μουσείου πιστεύουμε ότι το μουσείο έχει σταθεί με σεβασμό απέναντι σε ένα ιστορικό κτίριο του Ηρακλείου, το έχει αναδείξει αξιοποιώντας το ως μουσείο και έχει τονώσει την υγιή επισκεψιμότητα της πολύπαθης περιοχής της Αγίας Τριάδας, της οποίας αποτελεί μέλος.

Δυστυχώς το μουσείο κατά καιρούς έχει δεχτεί βανδαλισμούς που έχουν αλλοιώσει την εμφάνισή του και έχουν αναστείλει προσωρινά το έργο του. Λυπόμαστε πολύ να γινόμαστε στόχος τέτοιων ενεργειών τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και των ίδιων των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις –θραύση υάλων, εισβολή, γκράφιτι κ.α.-. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοια περιστατικά. Είναι αρκετοί για εμάς, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φυσικοί εχθροί, χρόνος και θάλασσα, που απειλούν το κτίριό μας και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη συντήρησή του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This