Αθέλητα έβαλε φωτιά στον σύζυγό της λέει η 48χρονη – Πήρε προθεσμία για την Δευτέρα

Βρέθηκε στο πλευρό του 58χρονου στο νοσοκομείο, είπε ο δικηγόρος της

Must Read

Την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί η 48χρονη η οποία χθες περιέλουσε το σύζυγό της με εύφλεκτο υλικό και του έβαλε φωτιά.

Η γυναίκα πέρασε το πρωί τα δικαστήρια Μυτιλήνης χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους. Η γυναίκα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση της νομοθεσίας για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, η γυναίκα θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι την Δευτέρα.

Η ίδια, μέσω του δικηγόρου της, Τάσου Χατζηγιάννη δήλωσε πως αθέλητα έβαλε την φωτιά γιατί στη συνέχεια προσπάθησε να τη σβήσει με κίνδυνο της ζωή της. Μάλιστα, δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό του άντρα της που δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Δεν είχε την πρόθεση να προξενήσει ανθρωποκτονία και δη ανθρωποκτόνο δόλο» τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης. Μάλιστα ζήτησε τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, δεδομένου ότι έχει εμφανή εγκαύματα στα χέρια, και κακώσεις από σωματική βία που ασκήθηκε σε βάρος της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της 48χρονης στην τραγική απώλεια δύο εκ των τριών παιδιών του ζευγαριού, που τους έχει στιγματίσει. «Ενδεχομένως η προσφυγή στο αλκοόλ να ήταν μία διέξοδος για μία μητέρα που βίωσε τεράστιο πόνο», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

«Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι του στο Νοσοκομείο μετά το περιστατικό» ανέφερε ο συνήγορός της, και ισχυρίζεται η ίδια ότι προέτρεψε τους διερχόμενους περαστικούς να ενημερώσουν το ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε τον σύζυγο ως το Βοστάνειο, όπου συνελήφθη.

Ο 58χρονος σύζυγός της νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στην ζωή καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο 50% του σώματός του. Παράλληλα, φέρει τραύματα στο λαιμό και το θώρακα ενώ παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα.




Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε η 49χρονη κατηγορούμενη στο δικαστικό μέγαρο στη Μυτιλήνη και οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο επιχειρηματία. Ο 58χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη καθώς φέρει εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο 45% του σώματός του, σοβαρά τραύματα στον λαιμό και τον θώρακα, ενώ παρουσιάζει και αναπνευστικά προβλήματα. Το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και πλέον δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Η κατάσταση της συζύγου

Την ίδια ώρα, η 49χρονη σύζυγός του, που συνελήφθη για την άγρια και άρρωστη επίθεση στο κατάστημα που διατηρούσαν αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Τηρεί σιγή ιχθύος και δεν αναφέρει τους λόγους που θόλωσαν το μυαλό της.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της περιλαμβάνονται τα βαριά αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, πριν την ανατριχιαστική επίθεση προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού και μάλιστα, μέσα στο κατάστημα το οποίο διατηρεί ο επιχειρηματίας, στο κέντρο του νησιού. Η 48χρονη φέρεται έχασε τον έλεγχο και σε κατάσταση αμόκ τον περιέλουσε με βενζίνη και αποπειράθηκε να τον κάψει ζωντανό.

Η τραγωδία πίσω από τους καυγάδες

Το χθεσινό περιστατικό, όμως, αποκάλυψε και μια οικογενειακή τραγωδία που ζούσε το θύμα τα τελευταία χρόνια.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια ο επιχειρηματίας είχε χάσει τον γιο του, ο οποίος πνίγηκε κολυμπώντας στη θάλασσα, ενώ τον Μάρτιο του 2015 έφυγε από τη ζωή και η 19χρονη κόρη του η όποια σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή της στον επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης-Θέρμης. Πλέον του απέμενε ο μικρός γιος του, αλλά οι απώλειες των δύο του παιδιών φαίνεται πως τον είχαν καταβάλει ψυχολογικά. Τον περασμένο Μάρτιο, ο επιχειρηματίας σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση έφυγε από το σπίτι του και εξαφανίστηκε με την οικογένειά του να τον αναζητά. Ο ίδιος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ενημέρωσε πως είναι καλά αλλά όσοι τον γνώριζαν καταλάβαιναν πως ανέβαινε έναν «Γολγοθά».

Καθημερινό φαινόμενο οι καβγάδες του ζευγαριού

Όπως λένε φίλοι της οικογένειας, το ζευγάρι είχε συχνά καβγάδες καθώς η δράστιδα ζήλευε παθολογικά τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να ξεσπά πάνω του με βία.

Στο ουζερί που διατηρεί στο κέντρο της Μυτιλήνης οι φωνές και οι τσακωμοί ήταν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί πως η σύζυγός του θα έφτανε στο σημείο να τον πυρπολήσει.

Στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης αποκάλυψε ότι είδε τον άτυχο άνδρα χθες σε σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης. «Τον είδα και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και μου είπε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Εγώ του έδωσα κουράγιο αλλά εκείνος μου είπε: “δεν μπορείς να με καταλάβεις, δεν είσαι στη θέση μου”. Πού να το φανταζόμουν διαβάζοντας τώρα την είδηση ότι θα είχε αυτή την κατάληξη σε λιγότερο από ένα 24ωρο» είπε.

Την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι της 48χρονης και του 58χρονου στην Μυτιλήνη ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο με εγκαύματα καθώς η γυναίκα του τον περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά περιγράφουν η αδελφή του και ο κουνιάδος του.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στα «Νέα της Λέσβου», η γυναίκα η οποία έχει οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί είχε κάνει τον βίο αβίωτο στον άνδρα.

Η ίδια πρόσεχε πολύ τον εαυτό της καθώς είχε πάει στην Αθήνα για να κάνει botox!

Οι συγγενείς του θύματος υποστηρίζουν πως η δράστιδα δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα αλλά προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη έχοντας κάνει προηγουμένως χρήση αλκοόλ.

Όσο για το γιατί το ζευγάρι δεν χώριζε μιας και δεν ήταν καλά μαζί λένε ότι ο 58χρονος δεν ήθελε να διαλύσει το σπίτι του καθώς υπήρχε ένα παιδί.

Η αδελφή του θύματος καταγγέλει ότι ενώ εργαζόταν κατά το παρελθόν και η ίδια στην επιχείρηση εστίασης του αδελφού της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πόστο της καθώς δεν την ήθελε η νύφη της για να μην βλέπει τα όσα συνέβαιναν.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This