Μητροκτόνος Θεσσαλονίκης: «Η μητέρα μου ζήτησε να την σκοτώσω»

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Must Read

Πήρε την απόφαση να σκοτώσει την ίδια του την μητέρα επειδή εκείνη του το ζήτησε για να την λυτρώσει πιθανότατα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο 34χρονος που την πυροβόλησε στο κεφάλι στις αρχές Απριλίου κοντά στα κοιμητήρια Χαλκηδόνας, μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του μητροκτόνου, το 71χρονο θύμα είχε πάθει δύο εγκεφαλικά και είχε ψυχολογικά προβλήματα. Έλεγε και ξανάλεγε στο γιο της πως δεν αντέχει την ζωή και θα ήθελε να πεθάνει για να πάει στον πατέρα του.

Όπως πρόσθεσε, ο εντολέας του αντιμετώπιζε και ο ίδιος κατάθλιψη και δέχθηκε την επιθυμία της. Μάλιστα, στις 4 Απριλίου που έγινε η τραγική δολοφονία ο ίδιος κρατούσε την καραμπίνα μπροστά στην μητέρα του.

Μετά την δολοφονία, ο 34χρονο οδήγησε για περίπου 60 χιλιόμετρα, έχοντας νεκρή τη μητέρα του στο κάθισμα του συνοδηγού! Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ήταν απαίτηση της 71χρονης να τη σκοτώσει κοντά στη θάλασσα και πρόκειται για συμφωνημένη πράξη.

Ο κ. Πετρίδης αναφέρει πως το διάστημα που ήταν εξαφανισμένος θέλησε δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα, είχε ένα ακόμα φυσίγγιο στην καραμπίνα προκειμένου να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Επίσης, θέλησε να πνιγεί καθώς δεν ήξερε κολύμπι.

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου ανέφερε πως δεν σκότωσε τη μητέρα του για οικονομικό όφελος.

Ο μητροκτόνος, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδης, ήθελε να παραδώσει το άψυχο σώμα της μητέρας του στην αστυνομία αλλά επειδή δεν άντεξε το παράτησε και έφυγε.

Αύριο η απολογία του

Αύριο, αναμένεται να απολογηθεί ο 34χρονος καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία. 

Ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια Κατερίνης βρέθηκε την Κυριακή ο 34χρονος μητροκτόνος προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της ίδιας του της μητέρας ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τρίτη. Με χειροπέδες στα χέρια και αμίλητος αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης δείχνοντας σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση.

Ο 34χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Φαλήρου στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με το thestival, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυκατοικία που βρισκόταν στην εν λόγω περιοχή αρχικά έδωσε ψεύτικα στοιχεία.

Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης σε κανένα από τα διαμερίσματα, τον πίεσαν και τελικά τους είπε την αλήθεια για την ταυτότητά του. Τότε  αντιλήφθηκαν ότι έχουν μπροστά τον μητροκτόνο που αναζητούνταν εδώ και 20 ημέρες.

«Εγώ σκότωσα τη μάνα μου» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο περιπολικό, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις αρχές Απριλίου η 71χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, το οποίο βρισκόταν κοντά στα κοιμητήρια, σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας. Η ηλικιωμένη έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο και μετά από έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε νοικιαστεί από τον 34χρονο γιο της.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε ο 34χρονος μαζί με την 71χρονη μητέρα του και εκεί βρήκαν ένα όπλο, κλειδιά του οχήματος, ρούχα με ίχνη αίματος αλλά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο παραδεχόταν πως δολοφόνησε την μητέρα του, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Για σχεδόν 20 ημέρες ο δράστης ήταν άφαντος και εντοπίστηκε χθες σε τυχαίο έλεγχο, στην περιοχή της Τούμπας όταν κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν τις Αρχές καθώς τον θεώρησαν ύποπτο γιατί δεν κυκλοφορούσε συχνά εκεί.




 









Δείτε επίσης:

Μητροκτόνος Θεσσαλονίκης: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη
 
Πιερία: O 34χρονος μητροκτόνος περιπλανιόταν στο πλήθος και είχε κόψει τα μαλλιά του για να μην τον αναγνωρίζουν

Συνελήφθη ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης – Εντοπίστηκε στην Τούμπα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This