Στη Ελλάδα και ο διασωληνωμένος τραυματίας από το Σουδάν – 53 Έλληνες εκτός Σουδάν

Must Read

Με διαφορετική, ειδική πτήση και όχι με το πολεμικό σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε νωρίτερα στην χώρας και ο δεύτερος Έλληνας που είχε τραυματιστεί στο Σουδάν και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έφτασε με ειδική ναυλωμένη πολιτική πτήση Lifeline ενώ στο αεροσκάφος επιβιβάστηκε μαζί και ο έφηβος γιος του.

Ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, είναι ανάμεσα στους Έλληνες που διέφυγαν με τη βοήθεια γαλλικών ειδικών δυνάμεων, και η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν επετράπη η μεταφορά του με το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης νωρίτερα.

Ο άντρας χειρουργήθηκε για πρώτη φορά σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τζιμπουτί και πρέπει σύμφωνα με τους γιατρούς να γίνει και πάλι χειρουργική επέμβαση εντός 48 ωρών. Όπως και ο πρώτος τραυματίας που αφίχθη με το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι και ο δεύτερος νοσηλεύονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από τη Ρώμη αναμένεται να καταφθάσουν αεροπορικώς στην Αθήνα το μεσημέρι κάποιοι Έλληνες οι οποίοι κατάφεραν να φύγουν με ίδια μέσα.

Οι εξελίξεις για τους Έλληνες

Σήμερα, επτά άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους,αφίχθηκαν νωρίτερα, με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην ‘Ακαμπα της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι επτά ακόμη είχαν φτάσει στην ‘Ακαμπα τις πρώτες πρωινές ώρες με τον ίδιο τρόπο.

Συνολικά 43 βρίσκονται εκτός Σουδάν και μέχρι το μεσημέρι θα είναι 53. Παραμένουν στο Χαρτούμ άλλοι 80 Έλληνες.

«Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το σχέδιο

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που έφυγε σε αντικατάσταση εκείνου που ήρθε το πρωί ανεφοδιάζεται στο Ασουάν στην Αίγυπτο και θα πετάξει για το Τζιμπουτί. Από εκεί θα παραλάβει Ρουμάνους και όσους Έλληνες επιθυμούν οι ίδιοι να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος και να φτάσουν στην Ελλάδα.

Το σχέδιο προβλέπει απογείωση από εκεί και ξανά πίσω στην Αίγυπτο, ανεφοδιασμό και πτήση για την Ιορδανία. Στην Άκαμπα θα παραλειφθούν οι Έλληνες οι οποίοι ταξίδεψαν με ολλανδικό αεροσκάφος και περιμένουν εκεί τον επαναπατρισμό τους. Από την Άκαμπα το αεροσκάφος θα φτάσει την Τετάρτη στην Ελλάδα.

Δείτε βίντεο:









Δείτε επίσης:

Ανακουφισμένοι οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν – «Δεν θα επιστρέψουμε σύντομα»
 
Ξέφυγαν από την κόλαση του Σουδάν 13 Έλληνες – Έφτασαν στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This