Από ηλεκτροπληξία πέθανε η 14χρονη Ελένη στον Βόλο

Must Read

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από τον τραγικό θάνατο της 14χρονης Ελένης Γαλάνη από τον Βόλο, η ιατροδικαστή έκθεση έρχεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας που άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μετά από 6 μήνες νοσηλείας στη ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, σύμφωνα με την ιατροδικαστική, το κορίτσι έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία. Όπως διαπιστώθηκε, δεν υπήρχαν σημάδια στο κορμί της και η 14χρονη φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η 14χρονη έκανε μπάνιο στο σπίτι της στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, όταν χτυπήθηκε από το ρεύμα. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής φέρεται να διαπίστωσε και πνευμονία  στην 14χρονη.

Για τον θάνατό της δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της, γιατί η ιατροδικαστική δεν έγινε τη μέρα που χτυπήθηκε από το ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιανουαρίου 2022 η 14χρονη μεταφέρθηκε από τους συγγενείς της στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι την είχαν εντοπίσει αναίσθητη μέσα στο μπάνιο. Ήταν μελανιασμένη και δεν είχε σφυγμό.  Οι  γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το κορίτσι, το οποίο διακομίστηκε σε ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη συνέχεια το κορίτσι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς υπέστη βρογχοσπασμό κατά τη διάρκεια της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Η εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έκανε έλεγχο στο σπίτι της, διαπιστώνοντας ότι γινόταν ρευματοκλοπή, ενώ παράλληλα δεν υπήρχε γείωση. Στο πόρισμά του ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι ένα γυμνό καλώδιο από την κολώνα της ΔΕΗ βρισκόταν στο δρόμο και για να φτάσει στο σπίτι, περνούσε από το μπάνιο.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με βάση την ιατροδικαστική έκθεση η εισαγγελέας Πρωτοδικών θα καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον παππού της 14χρονης, με διερευνώμενα αδικήματα αυτό της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο, της έκθεσης σε κίνδυνο και των υπολοίπων μελών της οικογένειας που διαμένουν στην ίδια οικία (δύο ακόμη εγγόνια και η γιαγιά) και της κοινώς επικίνδυνης βλάβης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι γιατροί είχαν κάνει λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πως προκλήθηκαν.η.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This