Μητροπολίτης Νουβίας για απεγκλωβισμό από το Σουδάν: «Μας φυγάδευσε ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός»

Τι είπε για την κόλαση που έζησε - Τι θα γίνει το προσεχές διάστημα

Must Read

Τις ημέρες τρόμου και αγωνίας που έζησε στο Χαρτούμ του Σουδάν μαζί με τους Έλληνες πριν τον απεγκλωβισμό τους περιέγραψε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ δήλωσε αρχικά «είμαστε ασφαλείς. Δόξα τω Θεώ το συνειδητοποιούμε σιγά σιγά». Ο σεβασμιότατος βρίσκεται στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας μετά τον απεγκλωβισμό του το πρωί της Τετάρτης.

Η κόλαση στο Σουδάν

Περιγράφοντας πώς πέρασαν οι ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι την Τρίτη στο Χαρτούμ, διάστημα στο οποίο ήταν εγκλωβισμένος μαζί με άλλα άτομα στη Μητρόπολη ο κ. Σάββας είπε: «Προσπαθούσαμε να τους κρατάμε όσο γίνεται καλύτερα πιο ήρεμους. Δεν είχαμε πανικό». Μάλιστα, τόνισε ότι αν και υπήρχε ένταση εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο, οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν απότομα. 

Ο Μητροπολίτης ανέφερε πως οι δρόμοι στο Χαρτούμ είναι έρημοι, δεν κυκλοφορεί κανείς, μόνο στρατός, σφαίρες και βόμβες.

Όπως αποκάλυψε η διαφυγή του από το Σουδάν έγινε με τη βοήθεια ενός ανώτατου μουσουλμάνου κληρικού ενώ, όπως είπε, είχαν γίνει επαφές με μέλη των παραστρατιωτικών που ήταν έξω από την εκκλησία στην οποία είχε εγκλωβιστεί επί ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας δήλωσε πως έχοντας τη συνδρομή του ελληνικού Προξενείου που έχει αναλάβει τη φροντίδα και των επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων που διέφυγαν μαζί του αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα. 

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Νουβίας, εκτός από όλους όσοι μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί, στο κέντρο του Χαρτούμ «έχουν μείνει πίσω άνθρωποι που δεν μπορεί να διαφύγουν». Ο σεβασμιότατος τόνισε πως οι εκεχειρίες είναι μόνο στα χαρτιά.

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από το Σουδάν 50 Έλληνες και υπήκοοι φίλων χωρών ενώ υπολογίζεται πως έχουν μείνει πίσω περίπου 80 άτομα. Όλοι έχουν φροντίσει να κρύβονται σε καταφύγιο ή στα σπίτια τους, ενώ ο εντοπισμός τους από τις ελληνικές αρχές γίνεται με δυσκολία.

Ακούστε τις δηλώσεις του:



Δείτε επίσης:

Εφιάλτης στο Σουδάν: Απέδρασαν εγκληματίες πολέμου, φόβοι για μολυσματικούς ιούς

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν – Νέες προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων

Με 16 Ελληνες από το Σουδάν προσγειώθηκε στην Τανάγρα το C27J της Πολεμικής Αεροπορίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This