Σαντορίνη: Εφτά συλλήψεις σε εξάρθρωση κυκλώματος πορνείας που δρούσε στο νησί

Στο «κόλπο» η σύζυγος του επικεφαλής της σπείρας και ένας ξενοδόχος

Must Read

Ένα περιστατικό κλοπής στη Σαντορίνη, το οποίο και καταγγέλθηκε, ήταν εκείνο που οδήγησε στην έρευνα που έμελλε να αποκαλύψει πως στο -φημισμένο για το ασυναγώνιστο ηλιοβασίλεμά του- νησί των Κυκλάδων δρούσε ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα πορνείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας, το κύκλωμα εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, ενώ στο πλαίσιο της σχετικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, πέντε από τα οποία αποτελούν μέλη της οργάνωσης. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων περιλαμβάνονται ακόμα τρία μέλη της οργάνωσης, τα οποία και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), με το κάθε μέλος του να έχει διακριτό ρόλο, ως ακολούθως:

  • Ο επικεφαλής της σπείρας, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης παράνομου γραφείου ερωτικών συνευρέσεων που διαφημιζόταν μέσω σχετικής ιστοσελίδας, είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη «στρατολόγηση» γυναικών. Στη συνέχεια, τη… σκυτάλη έπαιρνε η σύζυγός του, η οποία αναρτούσε στην ιστοσελίδα φωτογραφίες τους με ψευδώνυμο και τοποθεσία δραστηριοποίησης, ενώ κανόνιζε τις ερωτικές συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες, καθώς και τη χρηματική αμοιβή.
  • Ενα άλλο μέλος του κυκλώματος φρόντιζε για την εξασφάλιση διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, επικοινωνώντας με ξενοδοχεία, ενώ ένα τρίτο είχε τον ρόλο του μεταφορέα από και προς τα ραντεβού και πληρωνόταν από τον εκάστοτε πελάτη. Ενα ακόμη μέλος της εγκληματικής ομάδας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου αυτός, παρείχε δωμάτια για τις ερωτικές συνευρέσεις, ενώ στο κύκλωμα μετείχαν ως εκδιδόμενες, τρεις γυναίκες, με την αμοιβή να ποικίλει ανάλογα με τον τόπο, τον χρόνο και τις… προσφερόμενες «παροχές».
  • Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.680 ευρώ και 205 λίρες Αγγλίας, πέντε κινητά τηλέφωνα και  ένα σημειωματάριο όπου αναγράφονταν ημέρες και ποσά από τα ραντεβού. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This