Νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης απειλείται με έξωση επειδή ο δήμος δεν πλήρωσε ποτέ τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου

Must Read

Με την αγωνία ζουν δεκάδες γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο 6ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, καθώς το εν λόγω νηπιαγωγείο απειλείται με έξωση.

Όπως όλα δείχνουν το οικόπεδο το οποίο ανήκει σε πολλούς, έχει καταπατηθεί από τον δήμο για πάνω από 30 χρόνια. Ωστόσο από το 2015 έχει εγκριθεί αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου, το 1/3 του οποίου διεκδικούν οι ιδιοκτήτες του.

Ο δήμος απ’ ότι φαίνεται δεν κατέβαλε το απαραίτητο ποσό προκειμένου να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες και να αποκτήσει το οικόπεδο.

Στην «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε η Αθηνά Βέη, μητέρα μαθητή του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου αποκαλύπτοντας ότι: «Ο δήμος δεν κατέβαλε ποτέ το ποσό, δεν έγινε ποτέ η κατάθεση της δόσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Η διαμάχη είναι πάνω από 15 χρόνια. Το νηπιαγωγείο έχει ξαναέρθει αντιμέτωπο με αυτή την κατάσταση, έχει έρθει κλητήρας να το κλειδώσει. Τότε ο δήμος είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό στους κληρονόμους, το οποίο δεν έγινε ποτέ. Το ποσό ήταν τότε περίπου 400. 000 ευρώ, τώρα είμαστε σε υψηλότερο επίπεδο».

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουν οι ιδιότητες στα χέρια τους μία τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που τους δίνει το 1/3 του οικοπέδου. Η απόφαση απλά τους δίνει το οικόπεδο. Είμαστε σε μία διαμάχη εμείς οι γονείς με την διαμάχη του ιδιοκτήτη και του δήμου. Εμπλεκόμαστε γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα παιδιά μας αύριο, δεν ξέρουμε πού θα πάνε σχολείο, αν θα πάνε. Μας απειλούν ότι θα κερδίσουν το σχολείο. Δεν είμαστε με το μέρος κανενός και η ιδιοκτήτρια έχει το δίκιο της. Στο σχολείο είναι περίπου 50 παιδιά, και είναι το μοναδικό στη Νέα Σμύρνη που έχει τμήμα ένταξης για παιδιά που δυσκολεύονται. Είναι ένα πρόβλημα αυτό στη γειτονιά και καθημερινά ζούμε με την αγωνία», πρόσθεσε η κ. Βέη.

Στην συνέχεια ο Σταύρος Ξανθάκος, πατέρας μαθητή του νηπιαγωγείου τόνισε πως: «Ως γονέας και εγώ και ως δικηγόρος, ο δήμος έχει αφήσει με δική του ευθύνη ένα θέμα να κακοφορμίσει, δεν έχει καμία ευθύνη η απλή οικογένεια της Νέας Σμύρνης που στέλνει το παιδί της σε αυτό το νηπιαγωγείο. Εκπλήσσομαι με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η δημοτική αρχή αυτό το θέμα. Ήδη υπάρχει καταδικαστική απόφαση του ιδιοκτήτη. Είναι ευθύνη όλων των δήμων ως τώρα. Ο δήμος υπεκφεύγει. Υπάρχει πρόταση για απευθείας εξαγορά από τον ιδιώτη. Την Τρίτη θα έχει συμβούλιο που θα παρευρίσκονται όλοι οι γονείς και θα είμαστε όλοι εδώ για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Υπάρχει απόφαση που πρέπει να εκτελεστεί δεν γίνεται συμβιβασμός. Δεν έχουμε ευθύνη οι πολίτες, έχει ευθύνη ο δήμος αποκλειστικά».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This